Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλες διαδηλώσεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες διαδηλώσεις εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Με κρεμάλες έξω από το ΕΚΘ - ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 26.09.2012 | 15:38
Πρώτη δημοσίευση: 26.09.2012 | 15:37

Έγιναν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ...

Η πρώτη ξεκίνησε από το τον χώρο μπροστά από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και τη διοργάνωσαν το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).
Μαζί τους ενώθηκαν και όσοι πήραν μέρος στην προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Σωματείων στην Καμάρα. Η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ενώ η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, και του προέδρου της ΕΔΟΘ Πέτρου Κετικίδη.

ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr
ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr

Πήραν μέρος εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι κρατούσαν αυτοσχέδιες κρεμάλες από τις οποίες κρέμονταν ομοιώματα συνταξιούχων. "Ενας ακόμη «πλούσιος» συνταξιούχος αυτοκτόνησε» και «Πόσοι ακόμα συνταξιούχοι πρέπει να αυτοκτονήσουν για να σταματήσετε" έγραφαν πάνω από τις κρεμάλες και σε πανό το σύνθημα "εμείς δεν κλέψαμε, δουλέψαμε".

Δείτε το βίντεο του thousandnews.grΗ πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και οι συνδικαλιστές θυροκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, καθώς ο Υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου, απουσίαζε.

Η δεύτερη πορεία, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στην πλατεία Μοριχόβου, έξω από το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Και αυτή η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Στις δύο πορείες κυριάρχησαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της Τρόϊκας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αριστοτέλους έκαναν επαγγελματίες και βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ με κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Μια Τρίτη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και θα προχωρήσουν σε νέα από τις 8μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Με δύο συγκεντρώσεις η σημερινή 24ωρη απεργία

Το ΠΑΜΕ κατέλαβε το γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Μεγάλη πορεία κατά των μέτρων στον Πύργο

Λαμία: ''Έτσι μας κατάντησαν οι αλήτες'' - Οργή εμπόρων στην απεργία!

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο