Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο – Επιχείρηση της πυροσβεστικής με καναντέρ και ελικόπτερα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή μεταξύ Αγίου Σουλά και Διμυλιάς, στη Ρόδο, με την πυροσβεστική να καταβάλλει προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 15:40 το μεσημέρι της Τετάρτης και άμεση ήταν η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι άμεσα απογειώθηκε και ελικόπτερο της πυροσβεστικής για να συνδράμει στις προσπάθειες περιορισμού της.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και δεν απειλείται προς το παρόν κάποια κατοικημένη περιοχή. Σύμμαχος στις προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής είναι ευτυχώς και ο καιρός, αφού δεν πνέουν στην περιοχή άνεμοι δυνατής εντάσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή να απογειωθούν πέντε καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ στις επίγειες δυνάμεις προστέθηκε ένα πεζοπόρο τμήμα, πέντε υδροφόρες και τέσσερα μηχανήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θάσος: Λήξη συναγερμού – Εντοπίστηκε σώος και ο δεύτερος τουρίστας που αγνοούνταν

Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι Σφίγγες! Εντυπωσιακές φωτογραφίες των επιβλητικών μαρμάρινων γλυπτών – Όλες οι εξελίξεις για την αρχαία Αμφίπολη

Παραλίγο τραγωδία στην Αμφίκλεια – Νταλίκα συγκρούστηκε με τραίνο (ΦΩΤΟ)

“Αγαθό γίγαντα” αποκαλούσαν τον οπλίτη που δολοφονήθηκε στην Καρδαμύλη – ΦΩΤΟ

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε