Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μεγάλο κόλπο για παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο με… “πατέντα” στην Κέρκυρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Στη σύλληψη τριών Ελλήνων για παράνομο πρακτορείο ηλεκτρονικού τζόγου, οδηγήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας μετά από έρευνα διάρκειας τεσσάρων μηνών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι συλληφθέντες ένας 53χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, ένας 43χρονος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και 50χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα στενό club πελατών, αφού στη λειτουργία του καταστήματος αναψυχής και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο εγκαταστήσει και λειτουργούσαν προσχηματικά “παράνομο πρακτορείου διεξαγωγής διαδικτυακού τζόγου”, καθώς και παράνομα τυχερά παίγνια – “φρουτάκια”.

Για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, έγιναν το τελευταίο διήμερο αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κέρκυρα και Ημαθία, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία και οι τρεις Έλληνες και ακόμη ενός 50χρονου συνεργού τους, που αναζητείται.

Από την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ότι ο 53χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας μαζί με το 43χρονο, είχαν εγκαταστήσει και διαχειρίζονταν στο κατάστημα, ειδική διαδικτυακή εφαρμογή-λογισμικό, την οποία τους είχε παραχωρήσει ο 50χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας διαδικτυακών στοιχημάτων. Μέσω αυτής της εφαρμογής κλειστή ηλεκτρονική ομάδα, αποτελούμενη από 35 πελάτες, είχε την δυνατότητα χρησιμοποιώντας κωδικούς, να παίζει παράνομα διαδικτυακά στοιχήματα.

Πώς παίζονταν τα παράνομα στοιχήματα

Τα στοιχήματα οι πελάτες διεκπεραίωναν οικονομικά, μέσω προπληρωμένων ηλεκτρονικών καρτών, με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης της καφετέριας κέρδιζε ποσοστό 10% επί των συνολικών μηνιαίων στοιχημάτων. Από την εξέλιξη των ερευνών εντοπίστηκαν στοιχεία, που αφορούσαν τις οικονομικές συναλλαγές των παικτών, κινήσεις λογαριασμών , υπόλοιπα, στατιστικά και λοιπά στοιχεία, οι οποίες για τον τελευταίο μήνα αγγίζουν τις 60.000 ευρώ!

Σε έρευνες που έγιναν στο παράνομο πρακτορείο καθώς και στις κατοικίες των εμπλεκομένων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 14 διασυνδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε έναν από τους οποίους εμφανιζόταν το λογότυπο του παιχνιδιού “φρουτάκια”, αυτόματος πωλητής προπληρωμένων καρτών ηλεκτρονικών πληρωμών, 64 προπληρωμένες κάρτες εταιρείας ηλεκτρονικών χρηματικών συναλλαγών συνολικής αξίας 760 ευρώ, κωδικοί πρόσβασης στο λειτουργικό σύστημα του ιστότοπου της εταιρείας και ακόμη τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές στην κατοχή του 50χρονου εκπροσώπου της εταιρείας.

Οι τρεις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Κέρκυρας κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας που ρυθμίζει την αγορά παιγνίων , ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας διεξάγει έρευνες γιανα εντοπίσει τυχόν και άλλες εστίες παράνομου ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε