Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μέσα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο – Γνωρίστε τους Έλληνες του πληρώματος [pics, vids]

Μέσα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο – Γνωρίστε τους Έλληνες του πληρώματος [pics, vids]

Το αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS George H.W. Bush έδεσε στο λιμάνι των Χανίων την προηγούμενη Τρίτη…

Ένα εντυπωσιακό αεροπλανοφόρο και μάλιστα το πιο καινούριο του Αμερικάνικου στόλου.

Ο Ελληνικής καταγωγής Διοικητής του Σμήνους των Ελικοπτέρων

Εκεί υπηρετεί και ο ελληνικής καταγωγής, από την Κεφαλονιά, Νίκο Μαντλαβάνο, διοικητή μιάς από τις 8 μοίρες, που μας μίλησε με πολύ καλά ελληνικά, για την ζωή του στο ναυτικό καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι ακολουθούν αυτή την ζωή στην Αμερική.

“Πάνω στο αεροπλανοφόρο είμαστε περίπου 5.000 άτομα. Φυσικά, υπάρχει και άλλο προσωπικό που στην ουσία μας “υποστηρίζει” και μας φέρνει φαγητό, καύσιμα και οτιδήποτε χρειαστούμε.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο ανα καιρούς “πιάνουμε λιμάνι” είναι θέμα ψυχολογίας. Στην ουσία για αυτό το κάνουμε. Είναι πολλοί πάνω στο πλοίο όπως οι μηχανικοί που δεν βλέπουν ήλιο για μια εβδομάδα, ενώ το χειρότερο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάνω στο αεροπλανοφόρο είναι η φωτιά.”

Το γεγονός όμως ότι είμαστε εδώ πάνω 5.000 άτομα καθιστά αναγκαίο να μπορούμε να δουλέψουμε μεταξύ μας, κάτι που το κάνουμε εύκολα γιατί δουλεύουμε πάρα πολλά άτομα μαζί πριν ακόμα ξεκινήσει το ταξίδι, οπότε υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και έχει αναπτυχθεί η έννοια της συνεργασίας.”

Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο ο κ.Μαντλαβάνος μας είπε ότι αυτός είναι λιγοστός, καθώς τις περισσότερες ημέρες δουλεύουν, ενώ καμιά φορά βλέπουν τηλεόραση ή κάνουν γυμναστική ενώ όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών τόνισε οτι τόσο ο γάμος όσο και οι ερωτικές σχέσεις απαγορεύονται.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο 22χρονος Αντώνης, ακόμα ένα μέλος του πληρώματος Ελληνικής καταγωγής, όπου ο παππούς του κατάγεται από την Αθήνα και όπως δήλωσε είναι χαρούμενος που αποτελεί μέλος του πληρώματος.

Το αεροπλανοφόρο:

– Διαθέτει δική του εφημερίδα καθώς και τηλεοπτικό σταθμό
– Διαθέτει 4 πανίσχυρους ανελκυστήρες που ανεβοκατεβάζουν τα αεροπλάνα και τα πυρομαχικά στο κατάστρωμα.
– Υπάρχουν προμήθειες φαγητού και νερού ώστε να επιχειρεί χωρίς ανεφοδιασμό για 90 ημέρες ενώ υπάρχει η δυνατότητα να σερβίρονται κάθε ημέρα 18,150 γεύματα
– Υπάρχει διυλιστήριο νερού που μπορεί να παρέχει φρέσκο νερό σε καθημερινή βάση για 2.000 σπίτια!
30.000 φωτιστικά, 1.400 τηλέφωνα, 14,000 μαξιλαροθήκες
– Το συνολικό μήκος είναι 333 μέτρα ενώ διαθέτει 20 ορόφους πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και στο κατάστρωμά του χωράει σε οριζόντια θέση το Empire State Building
– Η ανώτατη ταχύτητα του πλοίου φτάνει τους 30 κόμβους και η κινητήρια δύναμή του είναι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες που μπορούν να λειτουργούν συνεχώς επί 20 χρόνια(!) χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρηνικό καύσιμο.

Πηγή: Flashnews

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε