Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μέσα στο καλοκαίρι η σταδιακή λειτουργία του Μουσείου Ηράκλειου

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η σταδιακή λειτουργία του μουσείο θα γίνει παράλληλα με την περιοδική έκθεσή του, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνάντησή της το απόγευμα στην Περιφέρεια Κρήτης με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε στην αλλαγή του πολιτιστικού τοπίου της Κρήτης, με τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι εντός του Ιουνίου θα γίνει η ένταξη στο ΕΣΠΑ της τελευταίας φάσης του Πολιτιστικού -Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, το οποίο σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη, θα εγκαινιαστεί στα τέλη του 2013 με αρχές του 2014.
Μετά τη συνάντηση, η κυρία Μενδώνη, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο.

Σε δηλώσεις της για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η κυρία Μενδώνη είπε: «Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα παρά τα φοβερά προβλήματα που προέκυψαν με ενστάσεις και διαγωνισμούς. Το καλοκαίρι, το μουσείο σταδιακά θα παραδίδεται- όπως είχαμε πει». Ήταν ένας στόχος τιτάνιος, συμπλήρωσε, και εξήρε τη συμβολή του περιφερειάρχη, που επί θητείας του, ως αρμόδιος υφυπουργός, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της μελέτης.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) και στα Τομεακά των υπουργείων, έργα πολιτισμού και τουρισμού στην Κρήτη, με προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά, πρόσθεσε, μαζί με την έκθεση Τσόκλη, Μουσείο Ηρακλείου, Πολιτιστικό Κέντρο, Μουσείο στα Χανιά, Ελεύθερνα στο Ρέθυμνο, μουσεία σε Μεσαρά και Άγιο Νικόλαο, δίνουν άλλη βάση ανάπτυξης του πολιτισμού στην Κρήτη. «Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια η Κρήτη θα αποτελέσει πρότυπο και στο πολιτισμό» είπε ο κύριος Αρναουτάκης.

Σε ό,τι αφορά το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης είπε ότι  «Θα έχουμε τη χαρά, όπως εξελίσσεται τώρα το χρονοδιάγραμμα, το Σεπτέμβριο να παραδώσουμε κάποιους χώρους, παρουσία όλων των Ηρακλειωτών με εκδηλώσεις και εκθέσεις». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2013 με αρχές του 2014 «θα εγκαινιασθεί αυτή η μεγάλη υποδομή συνεδρίων και πολιτισμού για την Κρήτη».

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Μυστήριο με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο βυθό – Ήταν μαζί με οστά ζώου!

Ηράκλειο: Τα… έψαλαν στον Πάγκαλο οι κάτοικοι των Αρχανών – ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε