Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μεσσηνία: Ανατροπή στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη – Βρέθηκε γυμνός με χτυπήματα στο κεφάλι!

ΦΩΤΟ από εφημερίδα Espresso
ΦΩΤΟ από εφημερίδα Espresso

Νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη. Οι διωκτικές Αρχές ανοίγουν ξανά τον φάκελο και βάζουν στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία…

Άλυτη και με τη «βούλα» της δικαιοσύνης παραμένει η στυγερή δολοφονία του 54χρονου Αρχιμανδρίτη στη Χώρα του δήμου Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία τον Φεβρουάριο του 2014. Τρία χρόνια μετά και ενώ οι διωκτικές Αρχές είχαν συλλάβει δύο νεαρούς, η Δικαιοσύνη αποφάσισε τελεσίδικα ότι και οι δύο είναι αθώοι. Η απροσδόκητη αυτή τροπή μετατρέπει την υπόθεση σε θρίλερ και τη βυθίζει στο σκοτάδι. Οι διωκτικές Αρχές ανοίγουν ξανά τον φάκελο και βάζουν στο μικροσκόπιο όλα τα στοιχεία, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δράστες που εξακολουθούν και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Έως τότε θα παραμείνει μυστήριο το ποιος ή ποιοι σκότωσαν τελικά τον ιερωμένο.

Αρχικά είχαν συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές για τη δολοφονία ένας 25χρονος (τότε) Γεωργιανός και ο 17χρονος (τότε) γιος του ψάλτη στην εκκλησία της Χώρας, ο οποίος μάλιστα είχε ομολογήσει την παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος. Όμως τον Οκτώβριο του 2015 το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Κυπαρισσίας αθώωσε τον ανήλικο, ο οποίος είχε δικαστεί πρωτόδικα ως απλός συνεργός και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Τον περασμένο Μάιο είχε κριθεί αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας και ο Γεωργιανός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε πάει μαζί με τον γιο του ψάλτη στο σπίτι του αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα, αλλά καβγάδισαν και τον δολοφόνησε.

Στη συνέχεια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατέθεσε σε αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης που οδήγησε σε επανάληψη τη δίκη του Γεωργιανού. Από τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο αρχιμανδρίτης είχε ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις και διάφορα άτομα εξασφάλιζαν χρήματα από αυτόν. Όμως η αίτηση αναίρεσης απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο πριν από λίγα 24ωρα και έτσι πλέον η άγρια δολοφονία του αρχιμανδρίτη παραμένει επισήμως ανεξιχνίαστη.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso, tharrosnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε