Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μετά την πατάτα, έρχεται το κίνημα του αρνιού!

Μετά την πατάτα, έρχεται το κίνημα του αρνιού!

Μετά το κίνημα της πατάτας, αναμένεται και το κίνημα του αρνιού ενόψει Πάσχα, με τους κτηνοτρόφους να προτίθενται και αυτοί να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να διαθέσουν φτηνά και ελληνικά αμνοερίφια.

Ήδη όπως αναφέρει το spnews.gr κτηνοτρόφοι από το Λαγκαδά είχαν επαφές με τον ομότιμο καθηγητή της Γεωπονικής σχολής κ. Καμενίδη ο οποίος οργάνωσε τη διανομή φθηνής πατάτας χθες και σήμερα παρόλα τα προβλήματα και το συνωστισμό που δημιουργήθηκε.

Η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες έχει κέρδος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές και αυτό αναμένεται να φανεί πάρα πολύ στην περίπτωση και του πασχαλινού οβελία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι κτηνοτρόφοι σκέφτονται να ρίξουν την τιμή στα 7,5 ευρώ.

Μέχρι τώρα, εξαιτίας των μεσολαβητών, οι κτηνοτρόφοι έδιναν το κιλό 5 ευρώ και έφτανε στο κρεοπωλείο να πωλείται 11 ευρώ.

Πλέον με την έκπτωση που θα κάνουν οι κτηνοτρόφοι οι καταναλωτές θα κερδίσουν μέχρι και 40 ευρώ, αφού για 10 κιλά κρέας η τιμή θα διαμορφώνεται στα 70 ευρώ (από 111 ευρώ).

Όπως δήλωσε στο Lamiastar ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, η απευθείας διαθεση του πασχαλινού οβελία σημαίνει κέρδος τουλάχιστον 2,5 ευρώ για τον παραγωγό και έκπτωση για τον καταναλωτή 3-4ευρώ.

Οι κτηνοτρόφοι την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθούν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ενώ στο στο πλαίσιο των δράσεών τους θα μοιράσουν δωρεάν γάλα, γιαούρτι και τυρί στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε:

Χωρίς μεσάζοντες και στη Φθιώτιδα

Πατάτες χωρίς μεσάζοντες και στην Αττική – Όλες οι λεπτομέρειες!

Φθηνές πατάτες και στην Κατερίνη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε