Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μετακίνηση Κινέζων από τη Λιβύη μέσω Κρήτης!

Μετακίνηση Κινέζων από τη Λιβύη μέσω Κρήτης!

Mε μια επιχείρηση-αστραπή η Κίνα μετακινεί τους υπηκόους της που βρίσκονται στη Λιβύη! 15.000 Κινέζοι θα έρθουν στο Ηράκλειο και θα φύγουν με charters για την χώρα τους.

Οι κινεζικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια της Ελλάδας και της Ιταλίας για να μετακινηθούν οι περίπου 40.000 Κινέζοι εργαζόμενοι, υπάλληλοι και επιχειρηματίες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ήδη καταστρωθεί οι Κινέζοι θα φύγουν με πλοία και οργανωμένα από τη Λιβύη και από αυτούς οι 20.000 και πλέον θα πάνε μέσω Ιταλίας , ενώ 15.000 θα μετακινηθούν από το Ηράκλειο. Εκεί, θα μείνουν σε ξενοδοχεία που έχει βρει η κινεζική πρεσβεία και στη συνέχεια θα φύγουν με charters από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Οι πρώτοι Κινέζοι αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη την Πέμπτη και θα παραμείνουν μερικές ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr, έως ότου οργανωθεί το πλήρες σχέδιο και η ασφαλής μεταφορά τους, την οποία εγγυήθηκε η Ελλάδα, στην Κίνα.

Από ελληνικής πλευράς, την επιχείρηση συντονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Όθωνας που ήδη ενημέρωσε τον στρατηγό κ.Γεωργόπουλο, τον περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη, τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης κ.Καρούντζο, το δήμαρχο Ηρακλείου κ.Κουράκη και τους άλλους φορείς.

Διαβάστε επίσης: Στέλνουν πλοίο για να απεγκλωβίσουν τους Έλληνες – Κραυγές αγωνίας στο Newsit από Ελλάδα και Λιβύη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε