Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μετακομίζει στο Nυμφαίο το κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα "Αρκτούρος"

Μετακομίζει στο Nυμφαίο το κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα `Αρκτούρος`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.12.2010 | 10:41
Πρώτη δημοσίευση: 07.12.2010 | 10:41

Το Κέντρο, μέχρι πρότινος βρισκόταν στην τοποθεσία Αετός, ωστόσο κρίθηκε προτιμότερο να μεταφερθεί!

Στο Νυμφαίο της Φλώρινας μετακομίζει το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα. το Κέντρο λειτουργεί υπό την εποπτεία της αστικής, μη κερδοσκοπικής, εταιρίας για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, «Αρκτούρος».

Μέχρι σήμερα βρισκόταν στην τοποθεσία Αετός αλλά κρίθηκε προτιμότερο να μεταφερθεί στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Νικείου Σχολής, στο Νυμφαίο. Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδυάζουν την ενημέρωση για το συγκεκριμένο θηλαστικό, με την επίσκεψη στο καταφύγιο των αρκούδων που βρίσκεται στο ίδιο χωριό.

 Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ενημέρωσης θα τελέσουν την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη και ο πρόεδρος του «Αρκτούρου», Γιάννης Μπουτάρης.

Το Κέντρο Ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα, άρχισε να λειτουργεί στην περιοχή Αετός, τον Οκτώβριο του 1998, με στόχο την παροχή γνώσεων για τα συγκεκριμένα ζώα και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που απειλούν το είδος. Μέχρι σήμερα, υπολογίζεται πως έχει υποδεχτεί περίπου 500.000 επισκέπτες.

Στις καινούριες εγκαταστάσεις, στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου, θα παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τη βιολογία, την οικολογία και την προστασία της καφέ αρκούδας, όπως προέκυψαν από την έρευνα και τη μελέτη της επιστημονικής ομάδας του «Αρκτούρου».  Οι επισκέπτες αφού ενημερώνονται για τη ζωή και τις συνήθειες της καφέ αρκούδας, θα μπορούν να επισκέπτονται το καταφύγιο, όπου φιλοξενούνται 13 πρώην αιχμάλωτα ζώα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο