Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μετατέθηκε για αύριο η δίκη για την υπεξαίρεση στη Δήμο Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αύριο, στις 9:30 το πρωί, θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης, με κατηγορούμενους μεταξύ άλλων, τον πρώην δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τρείς πρώην αντιδημάρχους και τον πρώην υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δεν ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης,
για το λεγόμενο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ , αλλά την προσδιόρισε για αύριο, καθώς εκπνέουν τα χρονικά περιθώρια προφυλάκισης για δύο από βασικούς κατηγορούμενους.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκτός από τον πρώην δήμαρχο και τον Παναγιώτη Σαξώνη, στο εδώλιο παραπέμπονται άλλα 16 άτομα, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Συμπληρωματικά, ο Παναγιώτης Σαξώνης κατηγορείται και για νομιμοποίηση μεγάλων χρηματικών ποσών από παράνομες δραστηριότητες…

Πρόκειται για τον πρώην συνεργάτη του κ.Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλη Λεμούσια , τους πρώην αντιδημάρχους οικονομικών, Θεόδωρο Αθανάσαρο, Αναστάσιο Γερογιάννη και Μιχάλη Ζορπίδη, ενώ συγκατηγορούμενοι είναι και 12 διοικητικοί υπάλληλοι.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Μιχάλης Ζορπίδης - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρώην δήμαρχος εμφανίστηκε, για άλλη μια φορά, ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο δήλωσε: “Τα ψέμματα τελείωσαν, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη” είπε χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο μεταξύ, εκατοντάδες υποθέσεις, στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αναβλήθηκαν και σήμερα, λόγω της συνεχιζόμενης, για τρίτη ημέρα, πανελλήνιας κινητοποίησης των δικαστών και εισαγελέων.

Οι δικαστικοί λειτουργοί αποχώρησαν και σήμερα από τις αίθουσες στις 10 το πρωί, ενώ εξαιτίας της απεργιακής τους κινητοποίησης άρχισαν να παρουσιάζονται προβλήματα και στη λειτουργία των υπόλοιπων δικαστικών υπηρεσιών, κυρίως στα γραφεία μηνύσεων, προσδιορισμού εκδίκασης υποθέσεων και βουλευμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Ελεύθερος με σκληρούς όρους ο Παπαγεωργόπουλος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε