Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Με γοργούς ρυθμούς προχωράει και στην Καλαμαριά [pics]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στον σταθμό Νέας Κρήνης έφτασε, σήμερα, η “Έλλη”, το μηχάνημα ολομέτωπης κοπής, στη γραμμή επέκτασης του μετρό Καλαμαριάς, που ξεκίνησε από τον τερματικό σταθμό της Μίκρας, στις 15 Μαΐου, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της “Αττικό Μετρό Α.Ε.” Γιάννη Μυλόπουλο, εντός Ιουλίου θα ξεκινήσει και η διάνοιξη της δεύτερης σήραγγας.

Η “Έλλη” έφτασε στον σταθμό Νέας Κρήνης, διανοίγοντας τα πρώτα περίπου 400 μέτρα υπόγειας σήραγγας στην επέκταση της Καλαμαριάς και συνεχίζει τη διάνοιξη προς τον επόμενο σταθμό, που είναι η Αρετσού.

“Το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς.Το δεύτερο μηχάνημα ολομέτωπης κοπής, ο ‘Φρίξος’, θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες τη διάνοιξη της δίδυμης σήραγγας” δήλωσε στο www.amna.gr/macedonia ο κ. Μυλόπουλος.

“Τα έργα πολιτικού μηχανικού στους πέντε σταθμούς της Καλαμαριάς, θα ολοκληρωθούν εντός του 2017, ενώ το σύνολο του έργου θα είναι έτοιμο για δοκιμαστικά δρομολόγια στα τέλη του 2019 προκειμένου η γραμμή (επέκταση Καλαμαριάς) να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το 2020” πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με φωτογραφίες από EUROKINISSI

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε