Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέχρι και δύο χρόνια αναμονής για ένα χειρουργείο στη Θεσσαλονίκη! [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, αφού μιλούν για κατάρρευση των χειρουργείων που αποτελούν και τη “ραχοκοκαλιά” τους.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αναμονή ασθενών για να μπουν στα χειρουργεία που φτάνει μέχρι και τα δύο χρόνια, αφού όπως καταγγέλλουν υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικά.

Ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Πέτρος Κετικίδης, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως από την κυβέρνηση έχουν πάρει μόνο υποσχέσεις αλλά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών να γίνονταν προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ενός έτους, όμως όπως επισήμανε αυτό είναι σαν να δίνεις ασπιρίνη σε καρκινοπαθή, αφού δεν θα μπορούν να εργάζονται αργίες, νυχτερινά και Κυριακές.

Όπως ανέφερε ο κ. Κετικίδης στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου για γυναικολογικά περιστατικά για χειρουργεία η λίστα αναμονής φτάνει στους 18 μήνες και δύο χρόνια αντίστοιχα, ενώ στο νοσοκομείο Γεννηματάς κρατούν 2 χειρουργικές τράπεζες κλειστές γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Ο κ. Κετικίδης αναφέρθηκε και σε παραδείγματα των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν τονίζοντας πως προχθές το πρωί είχαν 14 χειρουργεία με 6 νοσηλεύτριες.

Πηγή: Thousandnews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε