Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μία γυναίκα θα γέμιζε τη Θεσσαλονίκη με κοκαΐνη

To επίμαχο φορτίο - ΦΩΤΟ από astynomia.gr
To επίμαχο φορτίο - ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ που περιείχε ξυλεία δαπέδου…

Μία γυναίκα από την Αργεντινή, γνωστή στην πατρίδα της σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, είναι αυτή, που σύμφωνα με τις ελληνικές διωκτικές αρχές, οργάνωσε τη μεταφορά από την Παραγουάη ποσότητας 292 κιλών κοκαΐνης, που εντοπίστηκε προ μηνός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οδήγησε στην εξάρθρωση 9μελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Η συγκεκριμένα γυναίκα συνελήφθη νωρίς το απόγευμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μαζί με δύο συμπατριώτες της, εκ των «εγκεφάλων» του κυκλώματος, τρεις Έλληνες, δύο Αλβανούς κι έναν Κύπριο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) Αθηνών της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, Γιώργου Παπαδόπουλου, το συγκεκριμένο κύκλωμα σκόπευε να διοχετεύσει στην ευρωπαϊκή αγορά την ποσότητα της κοκαΐνης, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που κατασχέθηκαν στη χώρα μας και η συνολική αξία της οποίας, εκτιμάται, ότι αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε μετά την άφιξη -προ μηνός- στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενός κοντέινερ από την Παραγουάη, που ανάμεσα σε εμπόρευμα με ξυλεία δαπέδου περιείχε την εν λόγω ποσότητα κοκαΐνης. «Σε δύο από τις δέκα παλέτες του εμπορεύματος βρισκόταν ποσότητα 292,8 κιλά κοκαΐνης. Το εμπόρευμα υποτίθεται ότι είχε ως παραλήπτη μία ανύπαρκτη εταιρία στη Βουλγαρία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Τα ναρκωτικά επρόκειτο να διοχετευτούν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ κάποια ποσότητα θα έμενε στην Ελλάδα».

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Αλβανοί -εκ των οποίων ο ένας διέμενε μόνιμα στην Ισπανία- επρόκειτο να αγοράσουν από τους Αργεντινούς τα ναρκωτικά, ενώ οι Έλληνες κι ο Κύπριος είχαν διαμεσολαβητικό ρόλο σε ό,τι αφορά τον εκτελωνισμό του φορτίου και τη γενικότερη διαχείρισή του στα όρια της ελληνικής επικράτειας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλος, οι περισσότεροι συλληφθέντες παρακολουθούνταν κι από διωκτικές αρχές της αλλοδαπής ως ύποπτοι διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι διωκτικές αρχές εντόπισαν τραπεζικό λογαριασμό στην Παραγουάη όπου επρόκειτο να κατατεθούν χρήματα για την αγορά των ναρκωτικών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε