Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μικρός Μπεν: “Δε θα βρουν τίποτα”! Σπάνε τη σιωπή τους οι Έλληνες αστυνομικοί που συμμετείχαν στις πρώτες έρευνες πριν 25 χρόνια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Οι συνταξιούχοι πλέον αστυνομικοί λένε ότι έχουν ψάξει από το 1991 τα σημεία που γίνονται τώρα οι έρευνες στην Κω
– Εξηγούν γιατί θεωρούν ότι οδηγός του εκσκαφέα δεν είχε κάποια σχέση με την εξαφάνιση του παιδιού
– Σήμερα και μετά από τρεις εβδομάδες ερευνών δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να συνδέεται άμεσα με τον μικρό Μπεν
– Τι λένε οι βρετανοί ερευνητές για τους Έλληνες συναδέλφους τους

Για τους Έλληνες αστυνομικούς που δούλεψαν στην υπόθεση από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ, πριν από 25 χρόνια, ό,τι έρευνες έπρεπε να γίνουν στην Κω, έχουν γίνει από το 1991 και μάλιστα επί δύο. Για αυτό και όπως λένε στην dailymail, δεν θεωρούν ότι θα προκύψει αποτέλεσμα και… λύση στο μυστήριο για την πολύκροτη εξαφάνιση, από τις νέες έρευνες των Βρετανών.

“Οι Βρετανοί αστυνομικοί δε θα βρουν τίποτα [στην τωρινή έρευνα στην Κω]” είπε στην dailymail ένας από τους αστυνομικούς που είχαν πάρει μέρος στις αρχικές έρευνες το 1991. Ο αστυνομικός που είναι πλέον συνταξιούχος, είπε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ψάξει ήδη όλη την περιοχή γύρω από το σπίτι που έμενε τότε ο μικρός Μπεν μαζί με τους παππούδες του, από την πρώτη στιμή που το παιδί εξαφανίστηκε.

Από τις έρευνες στην Κω για τον Μπεν Νίνταμ - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“‘Έχουμε ερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα σημεία που ψάχουν τώρα οι Βρετανοί αστυνομικοί… Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια για την εξαφάνιση του μικρού αγοριού από την Αγγλία και υπάρχει πλήρης αναφορά από αυτά που βρήκαμε” είπε.

“Η έρευνα και η όλη υπόθεση, συνεχίζεται επειδή οι Βρετανοί έχουν δώσει τα χρήματα. Αλλά η όλη διαδικασία είναι μάταιη” συμπλήρωσε.

Κανένα σημάδι από τις τωρινές έρευνες

 

Με τον επικεφαλής των τωρινών ερευνών Jon Cousins να συμφωνεί την Παρασκευή στην επισκευή του αγροτόσπιτου στην Κω –το οποίο γκρεμίστηκε σε μια προσπάθεια να βρεθούν να νέα στοιχεία– φαίνεται κατά την dailymail, ότι οι παλιοί Έλληνες αστυνομικοί ίσως τελικά να έχουν δίκιο.

Σύμφωνα πάντα με την dailymail, μετά από τρεις εβδομάδες ερευνών, οι Βρετανοί αστυνομικοί παραδέχονται ότι δεν έχουν βρει κάτι που να συνδέεται άμεσα με τον Μπεν Νίνταμ ή κάποια απόδειξη ότι το αγοράκι σκοτώθηκε από εκσκαφέα και ότι θάφτηκε κοντά στο σημείο.

“Ο οδηγός του εκσκαφέα δεν έχει σχέση με την εξαφάνιση”

 

Οι συνταξιούχοι πλέον, Έλληνες αστυνομικοί, που είχαν κάνει την έρευνα το 1991, απορρίπτουν το σενάριο ο οδηγός του εκσκαφέα -που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή-  να έχει οποιαδήποτε σχέση με την εξαφάνιση του Μπεν.

“Ο οδηγός του εκσκαφέα Ντίνος, βοήθησε πολύ από την αρχή” είπε ένας συνταξιούχος αστυνομικός. Και συνέχισε:

“Όταν του μιλήσαμε δεν έδειξε καμία παράξενη συμπεριφορά… Θυμάμαι ότι ψάξαμε δύο φορές την έκταση γύρω από το αγροτόσπιτο. Υπήρχε πολύ χώμα για να εξετάσουμε. Ο Ντίνος  μας βοήθησε με τον εκσκαφέα του να σκάψουμε. Στο τέλος, ήμασταν όλοι άσπροι από τη σκόνη”.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός μίλησε για το πώς ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δούλευαν νύχτα και μέρα για μία εβδομάδα, στο πλαίσιο της επιχείρησης ερευνών για τον μικρό Μπεν. “Η κινητοποίηση ήταν τεράστια! Από το πρωινό που εξαφανίστηκε ο Μπεν όλοι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες του νησιού, συμμετείχαν στις έρευνες. Θυμάμαι τους πυροσβέστες να κατεβαίνουν με σκάλες στα πηγάδια της περιοχής. Ψάξαμε τα ρέματα, τα χαντάκια, οπουδήποτε θα μπορούσε να είχε πέσει το παιδί. Ψάξαμε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου πίσω από το βουνό και κάτω στη θάλασσα. Αποκλείσαμε κάθε ενδεχόμενο να περιπλανιόταν μόνος του ο Μπεν ή να είχε πέσει κάπου”.

Από την πλευρά του πάντως, ο επικεφαλής των Βρετανών αστυνομικών που κάνουν τώρα τις έρευνες στην Κω, δήλωσε ότι: “Έχω επανεξετάσει με μεγάλη λεπτομέρεια κάθε κομμάτι από τα στοιχεία που μου έδωσαν οι ελληνικές αρχές, οι οποίες έιναι πολύ υποστηρικτικές στη δουλειά που κάνουμε, για να βοηθήσουμε και τις δικές τους έρευνες”.

Πηγή: dailymail.co.uk

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε