Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μισό εκατομμύριο έλληνες τουρίστες έχασε η Θεσσαλονίκη

Μισό εκατομμύριο έλληνες τουρίστες έχασε η Θεσσαλονίκη

Προ ημερών, η ΕΞΘ είχε ανακοινώσει ότι, μόνον στο οκτάμηνο του 2012, οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων τουριστών στην πόλη ήταν μειωμένες κατά 100.000 σε σχέση με πέρυσι.

Μισό εκατομμύριο Ελληνες τουρίστες «εγκατέλειψαν» τη Θεσσαλονίκη σε μια τριετία, εξαιτίας παραγόντων όπως η αποβιομηχάνιση του νομού και τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων (ΕΞΘ) Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Νίκο Καραχάλιο, ενόψει στενότερης συνεργασίας των δύο φορέων.

Η ΕΞΘ και ο ΕΟΤ πρόκειται να υπογράψουν μνημόνιο συναντίληψης, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για τον επανακαθορισμό της θέσης της Θεσσαλονίκης στην παγκόσμια τουριστική αγορά και την καλύτερη προβολή της, ως τουριστικού προορισμού για διακοπές και σύντομες αποδράσεις όλο τον χρόνο. Οι λεπτομέρειες της συνεργασίας θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση, εντός του Νοεμβρίου, ανάμεσα στα δύο μέρη.

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει κάτω από το κεντρικό μας σύνθημα ”Greece All Time Classic”, σημείωσε- μεταξύ άλλων- ο κ.Καραχάλιος και πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας σφιχτά χρονοδιαγράμματα και πρέπει να τρέξουμε για να οργανώσουμε σωστά την επικοινωνιακή στρατηγική»._

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε