Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μηταράκης: Ζητάει τη μετεγκατάσταση των προσφύγων εκτός Χίου το ταχύτερο δυνατό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Χίου, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, προέβη σε δήλωση, με την οποία ζητά «το ταχύτερο δυνατό τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε πιο κατάλληλες δομές, εκτός Χίου».

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Μηταράκη αναφέρει: «Η Χίος, από την πρώτη στιγμή, αποτέλεσε φιλόξενο τόπο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Με χρήματα του δήμου αγοράστηκε και ο σημερινός χώρος προσωρινής εγκατάστασης. Όπως εδώ και μήνες έχουμε τονίσει, η Χίος δεν έχει τις υποδομές και τη δυνατότητα μακροχρόνια φιλοξενίας τόσου μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών. Η απουσία της Πολιτείας δεν μπορεί να συνεχιστεί». 

«Η τεράστια καθυστέρηση στην εξέταση αιτημάτων ασύλου και στον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, οδηγεί στην ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει το ταχύτερο δυνατό τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε πιο κατάλληλες δομές, εκτός Χίου. Πρέπει, παράλληλα, να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την ασφάλεια των πολιτών της Χίου και τη διαφύλαξη των περιουσιών τους», προσθέτει ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε