Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μόλις το 50% των σκουπιδιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταλήγει σε ΧΥΤΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε σημαντικό βαθμό έχει προχωρήσει η διάθεση των οικιακών απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στον απολογισμό έργου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για το 2011. Αντίθετα, αρκετά πίσω στον τομέα αυτό βρίσκεται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Στερεών Αποβλήτων, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ποσοστό των οικιακών απορριμμάτων που διατίθενται σε χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) φτάνει σε 99,5% ενώ το ίδιο ποσοστό για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι μόλις 50%.

Για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην περιοχή αυτή, αδειοδοτήθηκε εντός του 2011 η διευθέτηση του ΧΥΤΑ Ξάνθης και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Σουφλίου.

Σε ό,τι αφορά τις χωματερές, στην Κεντρική Μακεδονία, από τις 542 μόνο επτά παραμένουν ενεργές, 436 είναι ήδη αποκατεστημένες και σε 99 βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης. Το 2011 χορηγήθηκαν 50 τέτοιες άδειες.

Από την άλλη πλευρά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, από τις 333 χωματερές (όπως καταμετρήθηκαν το 2005), 6 παραμένουν ενεργές, 296 είναι ήδη αποκατεστημένες και 31 είναι προς αποκατάσταση. Συνολικά το 2011 χορηγήθηκαν 31 τέτοιες άδειες αποκατάστασης.

Διαβάστε ακόμα:

Τρίπολη: Παγωνιά σε μια πόλη… σκουπιδότοπο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε