Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Χαμός στις Σέρρες! Έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν αβγά! Ποιοι δρόμοι κλείνουν – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα από το fonh.gr
Εικόνα από το fonh.gr

Ολόκληρη η χώρα “χορεύει” στο ρυθμό των τρακτέρ! Δρόμοι ανοιγοκλείνουν, τα γεωργικά μηχανήματα έχουν βγει στις εθνικές οδούς και οι αγρότες εμφανίζονται αποφασιμένοι να μην κάνουν πίσω!

Εξοργισμένοι οι Σερραίοι αγρότες έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν αβγά στα γραφεία του κόμματος στις Σέρρες. Μετά την Πανσερραϊκή αγροτική συγκέντρωση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών αγανακτισμένοι αγρότες ανέβασαν τους τόνους, φωνάζοντας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.  Δείτε όλα όσα έγιναν, στο βίντεο του fonh.gr :

Ανοιγοκλείνουν την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Έκλεισαν για μία ώρα το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από την Αθήνα προς τη Λαμία, οι αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται στο 209 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στον κόμβο της Ανθήλης, με περίπου 250 τρακτέρ. 

Συνολικά, στη Φθιώτιδα βρίσκονται, σε διάφορα σημεία, περισσότερα από 600 τρακτέρ, τα οποία οι συνδικαλιστές προσπαθούν να μεταφέρουν, έως την Κυριακή, στον κόμβο της Ανθήλης, δημιουργώντας ένα μεγάλο μπλόκο. Μέχρι στιγμής, εκτός από τα 250 στον κόμβο της Ανθήλης, υπάρχουν 120 τρακτέρ στο 43ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας-Δομοκού, στην περιοχή Δρούγος, 80 έξω από την πόλη του Δομοκού, 50 στο λιμάνι της Στυλίδας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να μεταφερθούν αυτά στην Ανθήλη και 100 τρακτέρ στον κόμβο στις Λιβανάτες, στο 140 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας. Επίσης,σήμερα συγκεντρώνονται περίπου 60 τρακτέρ στην περιοχή του Μώλου, κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας. 

Από τις κινητοποιήσεις στην Ανθήλη - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, θα κλείνει καθε μεσημέρι στις 12:00 για περίπου μία ώρα. Από τη Δευτέρα αναμένεται να πάρουν νέες αποφάσεις. Σημειώνεται, ότι παρά τον αποκλεισμό της εθνικής οδού, η κυκλοφορία γινόταν κανονικά από τους παράδρομους, τους οποίους οι αγρότες είχαν αφήσει ελεύθερους, όπως επίσης ελεύθερο ήταν και το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από τη Λαμία προς την Αθήνα. 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στο τέλος, καθώς όλα αυτά τα μέτρα δεν μας επιτρέπουν να μείνουμε στο σπίτι μας” ανέφερε ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Συλλόγου, Δημήτρης Δημογιάννης, ο οποίος είναι επικεφαλής στο συγκεκριμένο μπλόκο. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, έως την Κυριακή αναμένουν και νέα τρακτέρ από τα καμποχώρια της Λαμίας, όπως επίσης αναμένουν να εξελιχθούν οι συζητήσεις τους για να συγκεντρωθούν τρακτέρ και από άλλες περιοχές στη Λαμία. Τέλος, λίγο μετά τις 13:30 και για μισή ώρα, οι αγρότες που βρίσκονται στις Λιβανάτες έκλεισαν το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από τη Λαμία προς την Αθήνα, στο 140 χιλιόμετρο. Η κυκλοφορία εξελισσόταν κανονικά από το παράπλευρο δίκτυο.

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών στα Τέμπη – Γεμάτη με τρακτέρ η Νίκαια

Ολοκληρώθηκε πριν τις 15:00 η δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών που έγινε στο μπλόκο των Τεμπών, με εκατοντάδες αγρότες να διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Τα τρακτέρ στα Τέμπη από... ψηλά - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο αυριανό κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προς τους εκπροσώπους των λοιπών μπλόκων να προσέλθουν στην Κοιλάδα, στις 12:00, για να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επίλυση των ζητημάτων τους και διάλογο από μηδενική βάση. Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας στα Τέμπη, εκπρόσωποι του μπλόκου αναχώρησαν για την Κουλούρα, την Αλεξάνδρεια και τα Μάλγαρα, για να δώσουν εκεί συμβολικά το “παρών”εκπροσωπώντας το μπλόκο τους.

Τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τρακτέρ στη Βοιωτία στο ύψος του Κάστρου

Αγρότες με τα τρακτέρ τους κατευθύνθηκαν στην Εθνική οδό στο ύψος του Κάστρου για να κλείσουν το οδικό δίκτυο.

Αγρότες απέκλεισαν το οδικό δίκτυο στο Κάστρο - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συχνότερους αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς των σημείων στα οποία έχουν στήσει τα μπλόκα τους, αποφάσισαν για σήμερα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, έχοντας μάλιστα επιστρατεύσει στο πλευρό τους και άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, εμποροϋπαλλήλους, ακόμα και γιατρούς.

Εικόνα από τη Βοιωτία - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμβολικός αποκλεισμός της παλαιάς εθνικής οδού στο ύψος του εμπορικού κέντρου Κορίνθου

Συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού, στο ύψος του εμπορικού κέντρου Κορίνθου, έκαναν στις 13:00 οι αγρότες της Κορινθίας. Οι αγρότες, οι οποίοι έφτασαν από το Κιάτο και τη δυτική, κυρίως, Κορινθία, έχουν δημιουργήσει μπλόκο πλησίον του εμπορικού κέντρου και διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Δείτε το βίντεο του korinthostv, από την κινητοποίηση στην Παλαιά Εθνική οδό:

Στο σημείο του μπλόκου βρίσκονται περίπου 400 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ περίπου 750 αγρότες έκαναν κατάληψη στην παλαιά εθνική οδό. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Συκιωνίων, Παναγιώτης Φιακάς, η κατάληψη ήταν συμβολική και ο δρόμος άνοιξε σε μία ώρα.

Ο “τζιχαντιστής” Τσίπρας “αποκεφαλίζει” αγρότες! Απίστευτες εικόνες στο Αγρίνιο!

Στο Αγρίνιο έχουν… φαντασία! Και αυτή η φαντασία μεταφράστηκε σε ένα δρώμενο κατά το οποίο τρεις άνδρες, φορώντας μάσκες του Αλέξη Τσίπρα, του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Β. Αποστόλου “αποκεφαλίζουν”, ως άλλοι τζιχαντιστές, έναν αγρότη κι έναν κτηνοτρόφο!

Φωτό από agrinionews.gr

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο εδώ!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, fonh.gr, korinthostv

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε