Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Επ’ αόριστον αποκλεισμοί και “απόβαση” στην Αθήνα με τρακτέρ – Νέο ΟΧΙ στο διάλογο με την κυβέρνηση

Μπλόκα αγροτών: Επ’ αόριστον αποκλεισμοί και “απόβαση” στην Αθήνα με τρακτέρ – Νέο ΟΧΙ στο διάλογο με την κυβέρνηση

– Είναι επίσημο! Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες
– Κλείνουν επ’ αόριστον με μπλόκα εθνικές οδούς, παραδόμους, λιμάνια, τελωνεία και αεροδρόμια από Δευτέρα
– Έρχονται Αθήνα την Παρασκευή για να διαμαρτυρηθούν
– Όχι από τη συνεδρίαση σε συμμετοχή στη διακομματική επιτροπή
– Διαβάστε αναλυτικά τις αποφάσεις των μπλόκων στη Νίκαια

Στην Αθήνα μεταφέρεται από την Παρασκευή ο αγώνας των αγροτών, όπως αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα οι εκπρόσωποι αγροτών από 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας.

Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα, τουλάχιστον για δύο μέρες ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.
Παράλληλα από Δευτέρα προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αύξηση των αριθμών των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα συντονισμένα.

Επίσης, αποφάσισαν να μην μετάσχουν στην συνάντηση της Τρίτης στην Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανέφεραν,ακόμη και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στην σημερινή συνάντηση στην Νίκαια δεν θα λάβουν μέρος-σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στην συνάντηση της Τρίτης.

Όσον αφορά στο κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:

– Αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες κατ άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα «έκανε πίσω» το μπλόκο Νίκαιας το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30 χιλιάδες αφορολόγητο αλλά όχι «ατομικό», «οικογενειακά» προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στην διατύπωση των αιτημάτων.

– Επίσης ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.

– Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια

– Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.

– Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο

Νέος 24ωρος αποκλεισμός στα Τέμπη

Στην συνάντηση πάντως, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του,δεν συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών ούτε των Μικροθηβών.

Τα Τέμπη κλείνουν εκ νέου από τις 6 το απόγευμα και για ένα 24ωρο, σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου. Η αστυνομία έχει ήδη εκδώσει σχετική ανακοίνωση για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Παράλληλα, από τις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 8.30 το βράδυ κλείνει και η επαρχιακή οδός Λάρισας-Αγιάς, στο ύψος του Γερακαρίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας.

Γολγοθάς οι μετακινήσεις και στην Πελοπόννησο

Έκλεισαν και την παλαιά εθνική οι αγρότες της Πελοποννήσου και στους Μύλους της Λέρνης, στην Αργολίδα και στο Καλαμάκι Κορινθίας, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν και την γέφυρα του Ευρώτα, κάνοντας το ταξίδι για την Αττική σωστό γολγοθά.

Από χθες το απόγευμα είναι κλειστός επ’ αόριστον ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης από τους αγρότες της Αρκαδίας, που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου, ενώ για πολλοστή ημέρα είναι κλειστή η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού.

Έκλεισαν τους Μύλους και μοίρασαν πορτοκάλια

Κλείσιμο του κόμβου των Μύλων πραγματοποίησαν οι αγρότες του ανεξάρτητου μπλόκου Κουτσοποδίου σήμερα το μεσημέρι στην Αργολίδα.

Με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη του Άργους με τελικό προορισμό την διασταυρωση στους Μύλους.

Οι αγρότες απέκλεισαν την επαρχιακή οδό  Άργους Τριπόλεως την μοναδική δίοδο για την Πελοπόννησο καθώς ειναι κλειστή και η εθνική Κορίνθου Τριπόλεως και φώναξαν  όλοι μαζί όχι στην εξαθλίωση, όχι στο φορολογικό, όχι στο ασφαλιστικό.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες μοίρασαν στους διερχόμενους πορτοκάλια και ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις τους, ενώ δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί με οδηγούς αυτοκινήτων που ήθελαν να περάσουν.

Επιπλέον, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λακωνίας, βρίσκονται στα μπλόκα τους και θα κλείσουν από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ την εθνική οδό Σπάρτης – Τρίπολης, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, με αποτέλεσμα όσοι θα ταξιδέψουν για Τρίπολη θα πρέπει να ακολουθήσουν τον επαρχιακό δρόμο Σπάρτη – Καστόρι – Λογγανίκος – Μεγαλόπολη.

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται και σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων στους δύο κεντρικούς οδικούς κόμβους της Μεσσηνίας (Ασπροχώματος και Καλού Νερού).

Στον κόμβο του Ασπροχώματος οι αγρότες έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι το δρόμο, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός έως τις 12 το βράδυ, ενώ ανοιχτός παραμένει ο κόμβος του αεροδρομίου (στη Μεσσήνη), απ’ όπου γίνεται η κυκλοφορία των τροχοφόρων από και προς Καλαμάτα, μέσω της Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Στον κόμβο του Καλού Νερού οι αγρότες από την Τριφυλία θα κλείσουν το δρόμο από τις 3 μετά το μεσημέρι έως και τις 7 το βράδυ, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από Πύργο προς Κυπαρισσία και από Κυπαρισσία προς Πύργο. Στο σημείο δεν υπάρχει παράδρομος και οι αγρότες του μπλόκου διευκολύνουν πρωτίστως τ’ ασθενοφόρα, τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και τα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα.

Άνοιξαν εν μέρει τα μπλόκα οι αγρότες στη Φθιώτιδα

Άνοιξε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας στα δύο μπλόκα στη Φθιώτιδα.

Το ένα μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο του Μπράλου στο 200ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και είχε κόψει κάθε κίνηση του εθνικού δικτύου άνοιξε καθώς οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία.

Εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους γύρω από την Λαμία άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται για τον προορισμό τους αλλά λόγου του μεγάλου αριθμού θα χρειαστούν ώρες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Στο 140ο χλμ του δρόμου Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ και από τα δύο ρεύματα και κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Στο 210ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας ,στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός,αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ, argolikeseidhseis

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε