Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μύκονος: Εντυπωσιακό χασάπικο με 200 χορευτές – Οι εικόνες που σαρώνουν το διαδίκτυο [vid]

ΦΩΤΟ από mykonoslive.tv
ΦΩΤΟ από mykonoslive.tv

Ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν ανήμερα, Κυριακή των Βαϊων, στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. 200 ερασιτέχνες χορευτές κάθε ηλικίας

φορώντας ναυτικές τραγιάσκες και σχηματίζοντας μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα χόρεψαν στον ρυθμό του μυκονιάτικου χασάπικου και άλλων παραδοσιακών ελληνικών χορών, δίνοντας γιορτινό τόνο λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου. Σκοπός του εγχειρήματος που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του ζεύγους Γιάννη και Άννας Βλασσόπουλου που διδάσκει αφιλοκερδώς το μυκονιάτικο χασάπικο, είναι να αναδειχθεί η παράδοση και ο πολιτισμός του νησιού των Ανέμων.

Οι 400 χορευτές που συμμετείχαν ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής! “Το μήνυμά μας για σήμερα είναι ένα και ξεκάθαρο. Όλοι οι Έλληνες πιασμένοι χέρι-χέρι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα γιατί έχουμε μέσα μας ψυχή, ιδανικά και αξίες. Είμαστε εδώ όλοι ενωμένοι για να δείξουμε ότι το όλον είναι περισσότερο από το μέρος και με ομαδικότητα, συλλογικότητα και πίστη θα δωθεί η λύση για την Ελλάδα”, τόνισε μεταξύ άλλων η φιλόλογος Άννα Γρυπάρη που πρόλογισε την εκδήλωση. Μετά τους χορούς ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Πηγή: mykonoslive.tv

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε