Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μύκονος: Το χασάπικο στο λιμάνι που κάνει το γύρο του facebook – Δείτε το βίντεο!

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Η Μύκονος δεν είναι μόνο ξέφρενα πάρτυ και celebrities που περπατούν στα σοκάκια. Είναι ένας τόπος με παράδοση, η οποία προβάλλεται…

μέσα από πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο νησί των ανέμων. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε ανήμερα την Κυριακή των Βαΐων στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου χορευτικό δρώμενο για την ανάδειξη του μυκονιάτικου χασάπικου, το οποίο διαφέρει από το κλασικό χασάπικο λόγω της ποικιλίας και της δυσκολίας των φιγούρων. Πάνω από 250 ερασιτέχνες χορευτές, φορώντας την παραδοσιακή ναυτική τραγιάσκα του νησιού, σχημάτισαν μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα και χόρεψαν υπό τους ήχους αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών , κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, που κατέκλυσε τον χώρο του παλιού λιμανιού.

Είναι η τρίτη χρονιά (και δεύτερη συνεχόμενη) που διοργανώνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση σηματοδώντας με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη της τουριστικής περιόδου για την Μύκονο. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον χορευτή Γιάννη Βλασόπουλο και την σύζυγό του Άννα, που διδάσκουν τον συγκεκριμένο χορό και καταφέρνουν σε χαλεπούς καιρούς να ενώσουν τόσο κόσμο παρουσιάζοντας ένα υπέροχο θέαμα!

Πηγή: mykonoslive.tv

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε