Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μύκονος:Έρευνες για τα κλεμμένα εκατομμύρια που ”τσέπωσαν” υπάλληλοι του δημοσίου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ολομέλεια του Εφετείου Αιγαίου όρισε τη Μαρία Αρχοντάκη εφέτη-ανακριτή για να διερευνήσει την υπόθεση διαφθοράς στη Μύκονο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί, υπάλληλοι της Πολεοδομίας και των τοπικών δημοτικών αρχών…

Ειδικότερα, τον περασμένο Μάιο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Αιγαίου για να ανατεθεί η υπόθεση αυτή σε εφέτη-ανακριτή, λόγω της σοβαρότητας και της περιπλοκότητάς της, αλλά και λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που υπήρχε κατά το στάδιο της ανάκρισης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε δύο δικογραφίες, σε νησιά του Αιγαίου λειτουργούσε κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί και αστυνομικοί υπάλληλοι, όπως και υπάλληλοι της Πολεοδομίας Κυκλάδων, που αποκόμιζαν τεράστια ποσά από τις αυθαίρετες κατασκευές και ειδικά στη Μύκονο.

Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων (σπιτιών, ξενοδοχείων κ.λπ.) «κατέβαλε» από 15.000-20.000 ευρώ στους εμπλεκομένους για να σώσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους, αφού η Πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαιώσει ότι έχουν κατεδαφιστεί.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις δικογραφίες, οι κατάλογοι με τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για αυθαίρετες κατασκευές και έπρεπε να αποσταλούν στην Εφορία προκειμένου να εισπραχθούν, παρέμεναν στα συρτάρια της Πολεοδομίας, λόγω ασθενείας της αρμόδιας υπαλλήλου.

Σε μία πρώτη εκτίμηση, το ύψος των προστίμων που δεν εισπράχθηκαν ανεβάζουν τη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου σε εκατομμύρια ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι στην επίμαχη υπόθεση αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος, όπως είναι απιστία στην υπηρεσία, η οποία προκάλεσε στο Δημόσιο ζημία και όφελος σε τρίτους, άνω των 150.000 ευρώ, της παράβασης καθήκοντος, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παρασιώπησης εγκλήματος, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας και υπεξαγωγής εγγράφων, της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης και της νόθευσης εγγράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μύκονος: Αστυνομικοί ”κουκούλωναν” πολεοδομικές παραβάσεις!

Τα κλεμμένα εκατομμύρια της Μυκόνου – Τι κρύβεται πίσω από το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς

Μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην Μύκονο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε