Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Αυξάνονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες – Πέρασαν αλλά 104 άτομα σε λίγες ώρες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνολικά 104 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν το τελευταίο 24ωρο στη Λέσβο, ενώ μηδενικές ήταν οι ροές στη Χίο και στη Σάμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία…

της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.431, στη Χίο 4.195 και στη Σάμο 2.072. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.698.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Σύσκεψη με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Χίο εξαιτίας του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος θα πραγματοποιηθεί, στη μία το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι τοπικοί βουλευτές, η περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου και ο δήμαρχος Χίου. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, Ανδρέας Μιχαηλίδης, πρότεινε η ατζέντα της συζήτησης στο μέγαρο Μαξίμου να καθαρισθεί από τους φορείς της Χίου.

«Η συζήτηση να μην είναι γενική και αόριστη αλλά να έχει ουσιώδες περιεχόμενο να καταλήξει σε λύσεις και προπαντός σε χρονοδιαγράμματα λύσεων» σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης. Εν τω μεταξύ, μηδενικές οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βόρειου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε