Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μυτιλήνη: ΕΔΕ για τον τραυματισμό των δυο πυροσβεστών – Δεν έχουν μέσα προστασίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν αργά χθες το απόγευμα στην προσπάθεια τους να απεγκλωβίσουν 90χρονη από το σπίτι της που είχε πιάσει φωτιά. Ήδη και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου είχαν μεταφερθεί, ο ένας με εγκαύματα στα χέρια και ο δεύτερος με αναπνευστικά προβλήματα. Στο νοσοκομείο παρέμεινε νοσηλευόμενη η 90χρονη…

Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανά από αναμμένο τζάκι, στις 7 χθες το απόγευμα σε μονοκατοικία στην περιοχή Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν έξη άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό αυτοκίνητο. Δυο από αυτούς όταν διαπίστωσαν ότι μέσα στο σπίτι ήταν εγκλωβισμένη, πεσμένη στο πάτωμα μια ηλικιωμένη γυναίκα, μπήκαν στο σπίτι με κίνδυνο της ζωής τους και κατάφεραν να τη σώσουν. Στην προσπάθεια τους όμως τραυματίστηκαν. 

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν οι δυο πυροσβέστες. Πάντως μιλώντας για το γεγονός στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος μίλησε για σοβαρό πρόβλημα στα μέσα ατομικής προστασίας που έχουν να ανανεωθούν εδώ και περίπου 10 χρόνια. Επίσης, μίλησε για έλλειψη προσωπικού. Όπως είπε μετά την αναγκαστική άδεια στους πυροσβέστες πενταετούς θητείας μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της νέας σύμβασής τους, το πυροσβεστικό σώμα λειτουργεί μειωμένο κατά το 1/3 της δύναμής του και οι υπάλληλοι καλύπτουν και τα κενά των συναδέλφων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε