Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Έκλεισαν 3 ιστορικές εφημερίδες

ΦΩΤO EUROKINISSI
ΦΩΤO EUROKINISSI

Οι εργοδότες χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τους εργαζόμενους – Βράζουν οι δημοσιογράφοι…

Πρόκειται για τις εφημερίδες “Δημοκρατική”, “Αιολικά Νέα” και “Κυριακάτικα Αιολικά”. Οι εργοδότες υπογραμμίζουν ότι κλείνουν τις εφημερίδες τους, όχι λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά για λόγους που σχετίζονται με την “ανεπάρκεια του υπάρχοντος προσωπικού”.

“Μετά από ώριμη σκέψη και με πόνο ψυχής, ανακοινώνουμε την αναστολή έκδοσης των εφημερίδων μας “Αιολικά Νέα” και “Κυριακάτικα Αιολικά”. Aναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτή την επώδυνη απόφαση, διότι διαπιστώσαμε ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η έκδοσή τους, με την εγκυρότητα και τη γνωστή σε όλους ποιότητα που τις χαρακτηρίζει εδώ και 20 χρόνια”, αναφέρουν οι εκδότες, οι οποίοι πριν δυο χρόνια είχαν τιμηθεί από το Υπουργείο Τύπου σαν οι εκδότες της καλύτερης περιφερειακής εφημερίδας.

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι 20 εργαζόμενοι των “Αιολικών Νέων”. Την απόφαση αναστολής έκδοσης των εφημερίδων καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε