Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Επεισόδια με ξύλο και πετροπόλεμο ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικούς (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Νέα επεισόδια όταν μετανάστες έκλεισαν το δρόμο μπροστά από τον καταυλισμό του Κάρα Τεπέ
– Όταν είδαν τους αστυνομικούς άρχισαν να πετούν πέτρες προς πάσα κατεύθυνση και επικράτησε χάος
– Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Μυτιλήνη με κατοίκους να καταγράφουν τις νέες αφίξεις μεταναστών
– Ο δήμαρχος εξαπολύει επίθεση στον εισαγγελέα και καλεί τους κατοίκους να μην ψηφίσουν στις εκλογές
– Νέο συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε κεντρικούς δρόμους του νησιού

Ανεξάλεγκτη και εκρηκτική η κατάσταση στη Μυτιλήνη, με τα επεισόδια και τις εντάσεις να διαδέχονται το ένα το άλλο. Τελευταίο, αυτό που έγινε το πρωί, με πετροπόλεμο ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικούς.

Η ένταση σημειώθηκε στον καταυλισμό όπου φιλοξενούνται οι πλέον περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Εκατοντάδες άτομα αρχικά έκλεισαν το δρόμο μπροστά από τον καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για την πολύωρη αναμονή προκειμένου να παραλάβουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Σημειώνεται ότι κάποιοι αναμένουν για τα χαρτιά έως και 20 ημέρες. Ακολούθησε πετροπόλεμος με δυνάμεις της αστυνομίας που προσπαθούσαν να επαναφέρουν την τάξη.

Όλα αυτά την ώρα που εκτός από τους κατοίκους του νησιού σε απόγνωση βρίσκονται και οι πρόσφυγες. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, πολλοί ζητούν από τους άντρες του λιμενικού να τους βοηθήσουν ώστε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Άνθρωποι που έφυγαν για να γλιτώσουν από την κόλαση του πολέμου, επιθυμούν να επιστρέψουν στη Συρία, αφού βλέπουν πως το καλύτερο μέλλον που τους έταξαν οι διακινητές είναι χειρότερο από αυτό που ζούσαν! Δείτε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δρόμους του νησιού…


Νέες αφίξεις μεταναστών σε Πλαζ στα Τσαμάκια

Την ώρα που η κατάσταση στη Μυτιλήνη παραμένει εκρηκτική, κάτοικοι του νησιού κατέγραψαν τις νέες αφίξεις μεταναστών στην Πλαζ που βρίσκεται στα Τσαμακια. Στις 11:00 το πρωί, φουσκωτή βάρκα με περίπου 50-70 μετανάστες «έδεσε» με την ησυχία της μέσα στην Πλαζ και από αυτήν άρχισαν να βγαίνουν οι μετανάστες και πρόσφυγες.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι βραχώδης και ανά πάσα στιγμή οι μετανάστες διέτρεχαν κίνδυνο να σκάσει η βάρκα και να βρεθούν στην θάλασσα. Παραμένει άγνωστο αν ανάμεσα σε αυτά τα άτομα ήταν και ο διακινητής τους…

ΦΩΤΟ από lesvospost.com
ΦΩΤΟ από lesvospost.com
ΦΩΤΟ από lesvospost.com
ΦΩΤΟ από lesvospost.com

Να μην στηθούν κάλπες για τις εκλογές

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μυτιλήνης, τονίζει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναφέρει: ”Καλούμε λοιπόν το λαό της Λέσβου, να μη συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές και δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεση μας να μην στηθούν κάλπες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς, επειδή η απεγνωσμένες φωνές μας, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση”.

Επίθεση του δημαρχου Μυτιλήνης στον εισαγγελέα

“Ξύπνησε ο εισαγγελέας μετα απο 7 μήνες; Ας πάρει μια σκούπα να παει να καθαρίσει το νησί”, λέει στο NewsIt.gr, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπυρος Γαληνος, σχετικά με την παρέμβαση εισαγγελέα στο νησί για το τεραστιο θέμα που εχει δημιουργηθεί με τους πάνω απο 20.000 μετανάστες. “Ο κ. Αβραμοπουλος ας αφήσει τις επισκέψεις. Αρκετούς τουρίστες έχουμε”, τονίζει χαρακτηριστικά.

“Ο εισαγγελέας μετα απο επταήμερα ληθαργου μας λέει να κάνουμε αυτο που ήδη κάνουμε. Την προσπάθεια για την καθαριότητα για την απολύμανση, που στοιχίζουν ενα σωρό χιλιαρικα στον δημο. Ο ανθρωπος πρεπει να ειναι νυχτωμένος. Οι Προσφυγες βρίσκονται παντού και ο εισαγγελέας μας ζητάει να του πούμε που βρίσκονται. Να πάρει μια σκούπα και να παει να καθαρίσει”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Δουλεύουμε για το λιμενικό δουλεύουμε για την αστυνομία και ο κύριος εισαγγελέας βρέθηκε να μας κανει παρατήρηση. Θεωρώ οτι καποια σκοπιμότητα κρύβει απο πισω. Δεν φρόντισε να έρθει να ενημερωθεί για να δει τι κανει καθε μερα ο Δήμος. Πιστεύετε οτι μπορώ να λύσω ενα θέμα μεταναστευτικό για το οποίο κοιμάται όλη η Ευρώπη; 3.000.000 περιμένουν απέναντι ίσως και παραπάνω”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt.gr…

ΦΩΤΟ από lesvospost.com

Σε επιστολή που έστειλε στον εισαγγελέα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, κάνει λόγο για ανούσια παρέμβαση: ”Θεωρώ λοιπόν ότι η παρέμβαση σας για καθαρισμό και απολύμανση κεντρικών σημείων της Μυτιλήνης, είναι μεν ορθή, αλλά άνευ ουσίας, αφού εδώ και μήνες ο Δήμος Λέσβου, δίνει καθημερινά τη μάχη της καθαριότητας σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν μετανάστες.»

Πληροφορίες: lesvosnews.gr, lesvospost.com
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε