Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Επίσκεψη Μητσοτάκη στον καταυλισμό της Μόριας – Οι προτάσεις του για το προσφυγικό!

ΦΩΤΟ από politischios.gr
ΦΩΤΟ από politischios.gr

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δύσκολη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από επίσκεψη του στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ…

υιοθέτησε πλήρως το αίτημα των νησιών για άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων και αποκάλυψε ότι για κάτι τέτοιο είχε δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Είχαμε συμφωνήσει στην άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα αρχικά τουλάχιστον των ευπαθών ομάδων. Ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να τηρήσουν», ανέφερε. Για τη Ν.Δ., τόνισε, είναι πρώτο μέλημα η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, για τα οποία επιπλέον ζήτησε τη θέσπιση ειδικού αναπτυξιακού πλαισίου, το οποίο θα εξειδικεύεται και για τις τοπικές κοινωνίες τους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ του πλήρους διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών και πρόσθεσε ότι θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να παραμένουν μόνο σε κλειστού τύπου κέντρα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. «Είναι κι αυτά εθνικά σύνορα και επιβάλλεται η προστασία τους ανάλογα με τα χερσαία», εξήγησε. Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για σοβαρές καθυστερήσεις στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τρισάθλιων συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς.

Πηγή: politischios.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε