Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Ρατσιστικό αμόκ στη Μόρια – Κάτοικος απείλησε με καραμπίνα πρόσφυγες και μετανάστες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 84χρονος κάτοικος της Μόριας που βγήκε με καραμπίνα στα χέρια
– Απείλησε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν έξω από το κατεστραμμένο hotspot της περιοχής
– Τι διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που τον οδήγησαν σε τμήμα – Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία
– Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο νησί – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
– Νέα προκήρυξη για μίσθωση πλοίου που θα λειτουργήσει προσωρινά ως πλωτό ξενοδοχείο

 

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα (21-09-2016) με δράστη έναν 84χρονο κάτοικο της Μόριας, που έβγαλε καραμπίνα και απείλησε πρόσφυγες και μετανάστες, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το hotspot της περιοχής. Για λίγο επικράτησε ένταση, χωρίς ευτυχώς ο κάτοικος της περιοχής να πυροβολήσει. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία και λίγο αργότερα ο δράστης οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι κατείχε νόμιμα το όπλο και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία. Το περιστατικό έρχεται να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην πολύπαθη περιοχή λίγα 24ωρα μετά τις επιθέσεις ακροδεξιών σε γυναίκες.

Οι μετανάστες που βρέθηκαν απέναντι από τον 84χρονο έτρεχαν πανικόβλητοι. Είναι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει η επόμενη μέρα. Άνθρωποι που προσπαθούν να ξαναστήσουν τις σκηνές τους, με πολλούς να περπατούν ξυπόλητοι, αφού κατά τη διάρκεια της προχθεσινής μεγάλης φωτιάς στο hotspot κάηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια τους…

Οι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

Συνολικά 69 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το τελευταίο 24ωρο. Από χθες Τετάρτη έως και σήμερα Πέμπτη το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 50 άτομα, στη Χίο κανένας και στη Σάμο 19. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.397, στη Χίο 3.693 και στη Σάμο 1.176. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.266.

Νέα σύσκεψη για το προσφυγικό στη Μυτιλήνη

Στην ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες και στο ότι ο ελλιμενισμός πλοίου στη Μυτιλήνη ως χώρος φιλοξενίας τους μπορεί να είναι προσωρινή και όχι μόνιμη λύση, κατάληξε χθεσινή σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σε αυτήν συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Γιάννης Γιαννέλλης, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος γαληνός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης, ο συντονιστής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Προκόπης Σινάνης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, νέα προκήρυξη, με καταληκτική ημερομηνία αύριο Παρασκευή το πρωί, έγινε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη μίσθωση πλοίου, στο οποίο θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Κι αυτό γιατί, ενώ η διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε, η μειοδότρια εταιρεία δεν προσήλθε να υπογράψει τη σύμβαση.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε την Τρίτη σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης με πλοίο που θα βοηθήσει στην έκτακτη, άμεση και επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας και σίτισης μετά την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας στο χοτ σποτ της Μόριας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε