Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Φωτιά έκανε παρκαρισμένη νταλίκα στάχτη – Ο καπνός ”έπνιξε” την περιοχή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αργά τη νύχτα έσβησε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε για άγνωστους λόγους, χθες Κυριακή το απόγευμα, σε επικαθήμενη νταλίκα με ζωοτροφές, 700 περίπου «μπάλες» φρέσκο τριφύλλι, στην περιοχή Φυκιότρυπα, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης. Οι πυροσβέστες…

έδωσαν πραγματική μάχη με τη φωτιά αλλά και με τον πυκνό καπνό που κυριολεκτικά είχε «πνίξει» την περιοχή. Από το πρωί δε, δίνουν μάχη για να εντοπίσουν τα αίτια της «περίεργης» όπως λένε αυτής φωτιάς.  Η νταλίκα βρισκόταν σταθμευμένη, από χθες Κυριακή το πρωί, στον περιφερειακό δρόμο του κάστρου, όταν και έφτασε στο λιμάνι της πόλης με πλοίο της γραμμής. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στον χώρο της Φυκιότρυπας που -αν και αρχαιολογικός χώρος και ταυτόχρονα χώρος πρασίνου- χρησιμοποιείται για τη στάθμευση τέτοιου τύπου βαρέων οχημάτων, αφού ο χώρος του εμπορικού λιμανιού έχει κλείσει για τέτοιες χρήσεις.

Η ύπαρξη τέτοιων φορτηγών πολύ κοντά στο λιμάνι αποτελεί και «πόλο έλξης» μεταναστών που εγκλωβισμένοι στο νησί εδώ και πολύ καιρό προσπαθούν να κρυφτούν σε κάποια τέτοια νταλίκα για να φύγουν από το νησί. Αυτό ανησύχησε και συνεχίζει να ανησυχεί τις πυροσβεστικές και λιμενικές Αρχές, οι οποίες και ψάχνουν μέσα στα αποκαΐδια μην τύχει και μέσα σε αυτά βρεθεί κάποιος άνθρωπος που εγκλωβίστηκε και είχε τραγικό τέλος.

Η έρευνα για τα αίτια της φωτιάς πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίσσεται «σε κάθε κατεύθυνση» αφού, όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε σήμερα το πρωί από στέλεχος των διωκτικών Αρχών, «το χλωρό τριφύλλι δεν καίγεται από μόνο του».

Χθες το βράδυ τόσο μέσα στο άλσος Τσαμάκια όσο και στην περιοχή του αγάλματος της ελευθερίας της Μυτιλήνης επιχείρησαν στελέχη αστυνομικών και λιμενικών αρχών συγκεντρώνοντας πολλές δεκάδες μετανάστες που βρίσκονταν εκεί. Περίπου 15 από αυτούς τους προσήγαγαν στην Αστυνομία τους άφησαν όμως ελεύθερους αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε