Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Πέρασαν σε πανεπιστήμια 5 παιδιά άπορων οικογενειών – Όλα πήγαιναν στο κοινωνικό φροντιστήριο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέντε μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείων της Μυτιλήνης, παιδιά απόρων οικογενειών που παρακολούθησαν φροντιστηριακά μαθήματα αποκλειστικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Λέσβου, εισήχθησαν πριν λίγες μέρες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση…

«Το γεγονός παίρνει ιδιαίτερη αξία» λέει η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, αν σκεφθεί κανείς ότι «από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, εισήλθαν 20». Οι σχολές στις οποίες πέτυχαν οι Μυτιληνιοί μαθητές είναι: Ψυχολογία Ρεθύμνου, Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών, Σχολή Πλοιάρχων, Γυμναστική Ακαδημία και ΤΕΙ Μηχανικών Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης.

«Η επιτυχία τους αυτή είναι για μας ιδιαίτερα ενθαρρυντική, μιας και αποδεικνύει πάρα πολλά: την εκπληκτική δουλειά των εθελοντών εκπαιδευτικών που στελέχωσαν πέρυσι τη δομή μας αυτή- τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστούμε- την εμπιστοσύνη γονέων και παιδιών σε αυτή τη δημοτική πρωτοβουλία και βεβαίως την επιβεβαίωση του σκεπτικού της δημιουργίας του: να μην είναι η φτώχεια εμπόδιο στο όνειρό τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» λέει η κ. Αντωνέλλη και καταλήγει:

«Μέσα απ’ την καρδιά μας ένα “Μεγάλο Μπράβο”, τόσο στους επιτυχόντες, όσο και σ’ αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Γιατί είναι σημαντικό να τολμάς και να δουλεύεις για το όνειρο σου, ακόμα και εάν δεν το πραγματώνεις με την μια. Η επιμονή και η δουλειά, έχει αποδειχθεί ότι δικαιώνουν πάντα στην ζωή. Εμείς, για τέταρτη χρονιά φέτος, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά των απόρων δημοτών μας να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα τους στη γνώση».

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Λέσβου, μπορούν να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στα τηλέφωνα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Λέσβου 22510 – 27501 εσωτερικό 1, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην υπεύθυνη Βασιλική Λαγουτάρη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε