Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

N.Μηχανιώνα: Δεν κάνουν πίσω οι αλιεργάτες…

Το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας  - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία που ξεκίνησαν στις 6 Ιανουαρίου εμφανίστηκαν για μία ακόμη φορά…

οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι, στο χώρο του συνδικάτου οικοδόμων Θεσσαλονίκης επανέλαβαν πως… “Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε από τη στιγμή που η εργοδοσία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της. Από το 2004 και μετά, με την αλλαγή του καθεστώτος ασφάλισης από ΙΚΑ σε ΟΓΑ, το ασφάλιστρο έπεσε από τα 380 σε 130€. Χάσαμε δώρα Χριστουγέννων, χειροτέρεψε η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μειώθηκαν τα όρια του κατώτερου μισθού μας”.

Εκπρόσωποι των αλιεργατών επανέλαβαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι… “Από τα 1200 – 2.000€ που αντιστοιχούσαν στη δουλειά μας κάθε μήνα, φτάσαμε να παίρνουμε 300 το πολύ 400€”.

Στο μεταξύ οι πλοιοκτήτες της Ν.Μηχανιώνας, βγαίνουν τις τελευταίες μέρες μόνοι τους για ψάρεμα. Στελεχώνουν οι ίδιοι κάθε φορά, εκ περιτροπής τα καϊκια τους, με στόχο να πιέσουν τους αλιεργάτες να επιστρέψουν στη δουλειά. Οι πλοιοκτήτες λένε ότι η απεργία που ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου, τους έχει εξοντώσει οικονομικά.

Όλα αυτά, ενώ το μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έχει κρίνει δύο φορές την απεργία των αλιεργατών, παράνομη και καταχρηστική. Το πρωί της Τρίτης (26 Ιανουαρίου), θα εκδικαστεί η τρέχουσα απεργιακή κινητοποίηση, μετά από σχετική αίτηση των πλοιοκτητών…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε