Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ν.Μηχανιώνα: Εισαγγελέας για τους αλιεργάτες

Ν.Μηχανιώνα: Εισαγγελέας για τους αλιεργάτες
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.03.2010 | 16:55
Πρώτη δημοσίευση: 08.03.2010 | 16:45

Με έγγραφη παραγγελία του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητάει...

από την αστυνομία να διαθέσει ικανή δύναμη ώστε να αποτραπούν παρόμοια επεισόδια με αυτά των τελευταίων ημερών μεταξύ Αιγύπτιων αλιεργατών της Νέας Μηχανιώνας και πλοιοκτητών. 

Ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγεωργίου, αναφέρει μεταξύ άλλων... "Παρακαλούμε να θέσετε σε αποτελεσματική ετοιμότητα ικανή αστυνομική δύναμη ώστε, προληπτικά, με την παρουσία των αστυνομικών να αποτραπούν βιαιοπραγίες εκ μέρους οποιουδήποτε εναντίον αλλοδαπών αλιεργατών και, κατασταλτικά, εφόσον λάβουν χώρα αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις να συλληφθούν οι δράστες με την αυτόφωρη διαδικασία".

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία, ήταν η εξώδικη διαμαρτυρία Αιγύπτιων αλιεργατών και μελών του ΠΑΜΕ με την οποία ζητούσαν εξέφραζαν φόβους για νέα κρούσματα βίας σε βάρος των απεργούντων αλιεργατών. 

Να σημειωθεί ότι οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας βρίσκονται από τις αρχές του χρόνου σε απεργία, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Πρόσφατα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ως νόμιμη την απεργία τους, ενώ η απόφαση του Εφετείου εκκρεμεί.   Διαδώστε αυτό το άρθρο