Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Ναι” υπό προϋποθέσεις στα κέντρα κλειστής φιλοξενίας λαθρομεταναστών λέει η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η ΠΕΔ τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ των πολιτικών αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, “μία από τις οποίες είναι και η λειτουργία προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε φυλασσόμενους και καλά οργανωμένους χώρους”.

Αναγνωρίζει, επίσης, ότι το μέτρο της φιλοξενίας σε τέτοιους χώρους μέχρι την επαναπροώθησή τους είναι παγκοσμίως από τα ενδεδειγμένα μέτρα που ήδη συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει ότι η επιλογή των χώρων λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων να γίνει έπειτα από ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και να ληφθούν μέτρα ώστε να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής, κάτι που αφορά τόσο στην απόσταση τους από τις κατοικημένες περιοχές, όσο και στη φύλαξη τους.

Ζητάει επίσης, την εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης των κέντρων (σε προσωπικό, τροφοδότησης, εξοπλισμό) από τις τοπικές δυνάμεις.

Τέλος, λέει ότι “ένα τόσο σοβαρό θέμα προωθείται με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για προχειρότητες και λανθασμένες κινήσεις” και ότι “για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιον ασφυκτικών προθεσμιών και με απειλές για τη χώρα εάν δεν ληφθούν σύντομα αποφάσεις”.

Διαβάστε ακόμα:

“Όχι” στη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε