Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Νάξος : Νυχτερινές Διονυσιακές τελετές…

Χρώμα
Χρώμα, γεύσεις και αρώματα από τους Ολύμπιους Ναξιώτες !

  Την Διονυσιακή  ιστορία αναβίωσαν για ακόμα μια  αποκριά,  οι κάτοικοι της Νάξου….

    Ξεκίνησαν από το παλιό κάστρο της πόλης και με όλα τα φώτα του νησιού σβηστά,  κατηφόρισαν μέσα από τα στενά σοκάκια μέχρι το λιμάνι. 
    Οι Λαμπαδηφορείς της Νάξου αναβίωσαν την παλιά Διονυσιακή ιστορία με τύμπανα, δυνατές φωνές, δεκάδες βεγγαλικά και αναμμένους πυρσούς , ακλουθώντας τον καρνάβαλο μέχρι το λιμάνι του νησιού. 

   Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, εκτός από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, που θεωρούνταν οι σημαντικότεροι, υπήρχαν και άλλοι θεοί που δεν κατοικούσαν στο θεϊκό αυτό βουνό. Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο θεός Διόνυσος. 

    Ο πιο πρόσχαρος και πιο αγαπητός στους ανθρώπους, θεός της διασκέδασης και του κρασιού. Ερωτεύτηκε την όμορφη Αριάδνη, όταν την είδε να κοιμάται ήρεμα και γαλήνια, μοιάζοντας με θεά στο άκρο του νησιού, τον Ναό της Αριάδνης. Τον μύθο αυτό αναβίωσαν οι κάτοικοι του νησιού, ευχαριστώντας τον θεό Διόνυσο για την ξενοιασιά και το κέφι που κάθε χρόνο τους χαρίζει απλόχερα. Όλη η νύχτα ήταν ένα αδιάκοπο γλέντι με πολύ χορό, κρασί και τραγούδι και με τελετές προς τιμή του Ολύμπιου θεού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε