Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ναύπακτος: Αυτός είναι ο αστυνομικός που βραβεύτηκε για τον ηρωισμό του [pic, vid]

ΦΩΤΟ από nafpaktianews.gr
ΦΩΤΟ από nafpaktianews.gr

Ο Δημήτρης Ματρογιάννης παρέλαβε το βραβείο και προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Το περιστατικό που τον έκανε διάσημο στην πόλη…

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των αστυνομικών που έπεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους πραγματοποιήθηκε έξω από το Α.Τ. Ναυπάκτου. Η δέηση αυτή, έχει θεσμοθετηθεί από το 1997 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Α’ Ψυχοσάββατο του έτους ως ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε για την προσφορά του ο ανθυπαστυνόμος του τμήματος τροχαίας Ναυπάκτου Δημ.Ματρογιάννης ο οποίος αν και εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε να διαράττεται κλοπή σε όχημα έξω από Σούπερ Μάρκετ και αφού οι δράστες είχαν αφαιρέσει απ’ αυτό χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κ.α. τους κατεδίωξε με τον δικό του αυτοκίνητο, ενημερώνοντας παράλληλα την υπηρεσία του.

Mετά από καταδίωξη με συναδέλφους του, τους συνέλαβαν στο Αντίρριο, προβάλλοντας ωστόσο σθεναρή αντίσταση και τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Επίσης ενώ βρισκόταν με απόσπαση στο κέντρο προσφύγων στην Μόρια Μυτιλήνης, κατάφερε να συλλάβει έναν αλλοδαπό, ο οποίος είχε αφαιρέσει με τη βία μια τσάντα γυναίκας, την ώρα που διέσχιζε το άλσος της Αγ.Ειρήνης στην Μυτιλήνη.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε