Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Nέα ακτοπλοϊκή γραμμή από τα τουρκικά παράλια στη Σάμο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με λουλούδια στα χέρια υποδέχτηκαν οι Σαμιώτες τους 130 Τούρκους που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι Βαθέος από το Σεφερί-Χισάρ εγκαινιάζοντας την συγκεκριμένη γραμμή.

Το πρώτο αυτό δρομολόγιο γέμισε αισιοδοξία τους εμπλεκόμενους φορείς με τον τουρισμό καθώς απευθύνεται σε μία μεγάλη αγορά της Τουρκίας, όπως είναι της περιοχής της Σμύρνης.

Η καθιέρωση του δρομολογίου σε εβδομαδιαία βάση είναι ο πρώτος στόχος των φορέων του τουρισμού οι οποίοι επιθυμούν το δρομολόγιο αυτό να γίνεται καθημερινά, όπως η σύνδεση με το απέναντι λιμάνι του Κουσάντασι.

Οι προσπάθειες για την σύνδεση Σάμου – Σμύρνης έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή για να ευοδωθούν.

Μεταξύ των Τούρκων επισκεπτών ήταν ο δήμαρχος του Σεφερί – Χισάρ και 19 δημοσιογράφοι τους οποίους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος και οι φορείς του τουρισμού .

Η υποδοχή από την πλευρά των ξενοδόχων, του επιμελητηρίου αλλά και του εμπορικού κόσμου ενθουσίασε τους Τούρκους που δοκίμασαν το σαμιώτικο κρασί και την ζεστή φιλοξενία των Σαμιωτών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε