Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα δικαίωση για δανειολήπτη στα Χανιά

Νέα δικαίωση για δανειολήπτη στα Χανιά

Το “κούρεμα” του χρέους ένος ακόμη δανειολήπτη -σε ποσοστό 83%- αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Για μια ακόμα φορά το Ειρηνοδικείο Χανίων, δικαιώνει πανηγυρικά, άνεργο δανειολήπτη της Κρήτης, που προσέφυγε σ’ αυτό, εκμεταλλευόμενος το Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr ο συγκεκριμένος δανειολήπτης είναι άνεργος από 1-10-2010, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, με μοναδικό του εισόδημα, το επίδομα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ των 454,25 Ευρώ, έχοντας χρέη σε δύο πιστώτριες Τράπεζες (καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες).

Στην μία Τράπεζα, είχε οφειλές από πιστωτική κάρτα ύψους 3.037 ευρώ. Η Τράπεζα δέχτηκε το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης, όπως αυτό είχε αποτυπωθεί από το Οικονομοτεχνικό Τμήμα της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλ να πληρώσει ο δανειολήπτης το χρέος του, αφού καταβάλλει σε 304 μήνες από 10 ευρώ.

Στην δεύτερη Τράπεζα το χρέος του άνέργου από ένα καταναλωτικό δάνειο και δύο πιστωτικές κάρτες ανερχόταν στο συνολικό ποσό των 39.625,31 Ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε να κάνει δεκτή την καταβολή των 200 ευρώ το μήνα από το προτεινόμενο ποσό του μικρού εισοδήματος του δανειολήπτη και για τέσσερα χρόνια.

Σημαντικό ήταν το κούρεμα του ποσού των 30,025 ευρώ, καθώς ο άνεργος θα πληρώσει τελικά το ποσό των 9600 ευρώ.

Η δεύτερη πιστώτρια Τράπεζα, προέβαλε ενστάσεις για την αποδοχή της αίτησης, για τον τόπο δικαιοδοσίας του δικαστηρίου, μια και ο άνεργος δανειολήπτης διέμενε προσωρινά στο σπίτι της αδελφής του, για να συμπληρώσει το εισόδημά του φιλοξενούμενος από αυτήν.

Υποστήριξε επίσης ότι υπήρξε δόλος εκ μέρους του δανειολήπτη καθώς επέλεξε τον δανεισμό εις γνώση της αδύναμης οικονομικής του κατάστασης,προκειμένου να θίξει τα συμφέροντα της Τράπεζας, ισχυρισμοί οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί.

Το μήνυμα της ΕΠΧΑΝ

“Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με την συνδρομή της οποίας προχώρησε η διαδικασία της στήριξης και καθοδήγησης του ανέργου δανειολήπτη, χαρακτηρίζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σημαντική, επίκαιρη, ελπιδοφόρα, για τις άλλες που θα επακολουθήσουν, αισθάνεται σαφώς δικαιωμένη για το σημαντικό κούρεμα της οφειλής των 30.025 ευρώ περίπου 83% από το χρέος ενός άνεργου δανειολήπτη, συγχαίρει για μια ακόμα φορά τους Ειρηνοδίκες της Χώρας, για τις τόσο σημαντικές αποφάσεις για τους πολίτες που καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη, αλλά και το θεωρεί “θέρισμα” του φόβου από τις ψυχές των δανειοληπτών, των αδύναμων δανειοληπτών, που με διάφορες συμπεριφορές και τεχνάσματα προσπαθούν οι διάφορες Τράπεζες και οι συνεργαζόμενοι με αυτές αφενός να τους τον επιβάλλουν αφετέρου να τους αναπροσανατολίσουν”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε