Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέο επεισόδιο κατά του Πάγκαλου στη Τζιά!”Ξεπουλάτε την πατρίδα” του είπαν σε τάβερνα

– Αποκλεισμένοι και ”επικηρυγμένοι” οι πολιτικοί
– Μέσα σε λίγες ώρες επεισόδια κατά Άντζελας Γκερέκου, Θ.Πάγκαλου και αφίσες κατά ”δοσίλογων” βουλευτών στην Πάτρα
– Μαίνεται πόλεμος με φραστικές ρουκέτες μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
– Δημοσκόπηση σοκ: Ένας στους δύο πολίτες τάσσονται υπέρ των προπηλακισμών βουλευτών
Σε ταβέρνα στη Τζιά έγινε στόχος πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και η παρέα του.
Ένα νεαρό ζευγάρι που καθόταν σε διπλανό τραπέζι ”ερεθίστηκε” στη θέα του Θ.Πάγκαλου και ακολούθησε ο ξής διάλογος, σύμφωνα με τον Realfm.
 
Η νεαρή κοπέλα είπε στον Θ.Πάγκαλο :”Εγώ έχω διορισθεί με το ΑΣΕΠ. Δεν τα φάγαμε μαζί. Γιατί μου κόβεται τα λεφτά μου;”
Τότε πήρε το λόγο συμπληρώνοντας ο φίλος της :” Ξεπουλάτε την πατρίδα”.
 
Αμέσως μετα ο Θ.Πάγκαλος απάντησε αναρωτώμενος : ”Εγώ τα κάνω μόνος;”
 
Τότε του απάντησε ο νεαρός :” Είσαι μέρος του συστήματος”.
 
Ευτυχώς πριν χοντρύνει και άλλο το επεισόδιο, μία άλλη παρέα επενέβη λέγοντας στην κοπέλα: ”Δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις. Έχουν δικαίωμα να φάνε. Άφησέ τους να φάνε μια μπουκιά και μη τους ψηφίζεις”.
 
Λίγες ώρες νωρίτερα αγανακτισμένοι πολίτες αποδοκίμασαν στην Κέρκυρα την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου.
 
Τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων όπου γινόταν εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε.
 
Παράλληλα,στους δρόμους της Πάτρας κυκλοφόρησαν αφίσες με ονόματα και φωτογραφίες βουλευτών και τη λέξη “καταζητείται” και “δοσίλογος”. Οι βουλευτές Αχαίας -πλην του βουλευτή του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς- έγιναν με αυτόν τον τρόπο στόχος της οργής των Αγανακτισμένων πολιτών.
 
Ένας στους δύο πολίτες τάσσονται υπέρ των προπηλακισμών βουλευτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kαππα Research για το Βήμα της Κυριακή, ενώ οι περισσότεροι δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα επεισόδια – πράγμα που ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 49,6% αναφέρει ότι εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών, ενώ ποσοστό 40,5% τα αποδοκιμάζει. Στο ερώτημα αν ευθυνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια το 58,7% απαντούν αρνητικά. Παράλληλα, το 61,4% κρίνει ότι τα επεισόδια είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα.
 
Ο πόλεμος μεταφέρεται όμως και στην πολιτική καθώς λάδι στην φωτιά ρίχνει και πάλι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλιτάδης Παπαϊωάννου που υποστηρίζει ότι τα επεισόδια εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γίνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
 
”Πρωταγωνιστές επεισοδίων εναντίον βουλευτών αποδεδειγμένα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο” υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτ.Παπαϊωάννου.
 
Καλεί μάλιστα αφενός τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί και να καταδικάσει τα επεισόδια και αφετέρου όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε συναίνεση.
 
Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο κ.Παπαϊωάννου είπε πως οι επιθέσεις κατά των πολιτικών είναι επιθέσεις κατά της ίδια της δημοκρατίας.
 
Για “παγκαλοποίηση” του ΠΑΣΟΚ κάνει στο μεταξύ λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο. Αναφέρει ότι “το ΠΑΣΟΚ χάνει τη σοβαρότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς” και υποστηρίζει ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους αγανακτισμένους πολίτες, αλλά από “αυτούς που συμπυκνώνουν το Μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο, που εκβιάζουν τους βουλευτές τους, που παρακάμπτουν τη Βουλή με υπουργικές αποφάσεις, που εξαπολύουν οργανωμένες επιχειρήσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας”.
 

Μ.Παπαϊωάννου:”ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο στα επεισόδια”

Τσίπρας: Το ΠΑΣΟΚ έχει “παγκαλοποιηθεί” πλήρως

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε