Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Τζιτζικώστας

Νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Τζιτζικώστας

“Η ΝΔ με χρησιμοποίησε για ψήφους” λέει ο Ψωμιάδης. Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την οριστική απομάκρυνση από τη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι 50 σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν και νικητής αναδείχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αποτελούσε και την επιλογή του Αντώνη Σαμάρα.

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Θεοχάρη Αποστολίδη, αναμετρήθηκαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Διονύσης Ψωμιάδης. Ο κ. Τζιτζικώστας έλαβε 33 ψήφους και ο Διονύσης Ψωμιάδης 17.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι γιος του τέως υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Γεωργίου Τζιτζικώστα και έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ βουλευτής Θεσσαλονίκης σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (2007 και 2009). Από το 2010 είναι αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

«Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει σελίδα. Κρατάμε τα καλά και αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν. Ενωμένη όλη η ομάδα των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων θα δουλέψουμε σκληρά, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες της περιφέρειας μας» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας αμέσως μετά την εκλογή του.

Θα δώσουμε μάχη για τον επόμενο ενάμισι χρόνο απέναντι στα προβλήματα και να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε» κατέληξε ο 35χρονος νέος περιφερειάρχης που θα εκτίσει το υπόλοιπο της θητείας που «άφησε στη μέση» με τη παύση του ο προκάτοχος του Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σχολιάζοντας την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλή επιτυχία στον Απόστολο. Ενωμένοι είμαστε δίπλα του. Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τον Ψωμιάδη τον τελείωσαν.

Ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε, συνεχίζει.

Δηλώνω παρών, ακόμη πιο δυνατός, για τις αξίες μας, για τα παιδιά μας, για την Πατρίδα μας.»

Νωρίτερα ωστόσο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστρεψε τα βέλη του κατά της Νέας Δημόκρατίας μιλώντας στα μέλη της παράταξής του ενόψει των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με το seleo.gr ο κ. Ψωμιάδης είπε «το κόμμμα χρησιμοποίησε εμένα και τον αδερφό μου Διονύση, ο οποίος έφερνε ψήφους και από άλλες παρατάξεις. Αυτό το ήξερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος με είχε ευχαριστήσει. Χτυπώντας το Διονύση χτυπάτε εμένα. Σας πάει η καρδιά να με προδώσετε;».

Αναφερόμενος πάντως στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Απόστολο Τζιτζικώστα που διεκδικεί τη θέση του περιφερειάρχη, τον χαρακτήρισε “αλαζόνα”.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές για νέο Περιφερειάρχη μετά την οριστική παύση Ψωμιάδη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε