Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέος ισχυρός σεισμός μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Νέος ισχυρός σεισμός μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Είχε ένταση 4,7 Ριχτερ και σημειώθηκε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι.

Μια ακόμη ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη σημειώθηκε στις 12:50.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 4,7 (mb) βαθμούς Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στον ίδιο εστιακό χώρο με τους προηγούμενους, δηλαδή σε απόσταση 78 χιλιομέτρων Βορειοδυτικά του Ηρακλείου, στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε μιλώντας στο Flashnews.gr ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης κ.Φιλιππας Βαλλιανάτος :

“Οι σεισμογράφοι του εργαστηρίου μας κατέγραψαν την σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος μεταξύ 8 – 10 χιλιομέτρων, ενώ στα πρώτα δέκα λεπτά μετά τον σεισμό κατεγράφησαν και τέσσερεις μετασεισμικές δονήσεις με μεγέθη απο 2,5 – 3,5 Ρίχτερ. Και αυτός ο σεισμός εντάσσεται στην σεισμική ακολουθία των τελευταίων ημερών την οποία παρακολουθούμε με προσοχή” είπε ο κ.Βαλλιανάτος.

Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προερχόταν από απόσταση 240 χιλιομέτρων νότια- νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί ζημίες, όμως οι κάτοικοι της Κρήτης ανησυχούν ιδιαιτέρα από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, μετά τους δυο σεισμούς των 5,3 και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έχουν γίνει τις δυο τελευταίες ημέρες και τους δεκάδες μετασεισμούς.

Διαβάστε επίσης: Συνεχείς μετασεισμοί μετά τα 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη – Ανήσυχοι οι κάτοικοι, καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε