Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέος πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Νέος πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2010 | 19:20
Πρώτη δημοσίευση: 16.11.2010 | 19:13

Ο καθηγητής Ιωάννης Φίλης εξελέγη νέος πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά και τις επαναληπτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ίδρυμα, με συμμετοχή μόνο των φοιτητών.

Ο κ. Φίλης έλαβε 178 ψήφους από τους προπτυχιακούς φοιτητές και 70 από τους μεταπτυχιακούς.

Ο μέχρι σήμερα πρύτανης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, πήρε 40 ψήφους από τους προπτυχιακούς και 53 από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Στο σημερινό αποτέλεσμα προσμετρήθηκαν και οι ψήφοι που είχαν λάβει οι δυο υποψήφιοι πρυτάνεις κατά τις εκλογές του 2008 στις οποίες όμως είχαν μετρηθεί οι ψήφοι, μόνο των μελών ΔΕΠ και του προσωπικού του ιδρύματος.

Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε σήμερα καθώς στις εκλογές που είχαν γίνει στις 27 Αυγούστου του 2008 άγνωστοι, φορώντας κουκούλες είχαν καταστρέψει τις κάλπες στις οποίες ψήφιζαν οι φοιτητές. Αποτέλεσμα ήταν να ψηφίσουν μόνο τα μέλη ΔΕΠ και το προσωπικό του ιδρύματος. Αρχικά το αποτέλεσμα επικυρώθηκε με τον κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη να εκλέγεται πρύτανης. Ο αντίπαλος του Γιάννης Φίλης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που προ μηνός έκρινε ότι οι εκλογές είναι άκυρες και θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία για τους φοιτητές του ιδρύματος.

Νέοι αντιπρυτάνεις του Πολυτεχνείου εξελέγησαν οι Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Ιωάννης Σαριδάκης. Η θητεία του κ. Φίλη και των νέων αντιπρυτάνεων λήγει στις 31-12-2012.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο