Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Νίσυρος: Από υπάλληλος σε μανάβικο, έγινε κροίσος και πλουσιότερος Έλληνας ομογενής!

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Κανείς δεν το φανταζόταν, πως το παιδάκι που έφτασε στη άλλη άκρη του κόσμου σε ηλικία μόλις 6 μηνών θα γινόταν ένα παράδειγμα για τους Ελληνες που κυνηγούν το όνειρό τους…

Πέντε Ελληνες της Αμερικής συγκαταλέγονται μεταξύ των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών που καταγράφει κάθε χρόνο το περιοδικό «Forbes».  Πρώτος ανάμεσα στους ομογενείς, στην 132η θέση, με περιουσία 3 δισ. δολαρίων, είναι ο Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος κατάγεται από τη Νίσυρο, διαμένει στη Νέα Υόρκη, είναι ιδιοκτήτης της εταιρεία «Red Apple» που ελέγχει αλυσίδα σουπερμάρκετ στη Νέα Υόρκη.

Σημαντικό μέρος της περιουσίας του προέρχεται και από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ «Το Βήμα.» Οι γονείς του φθάνοντας στη Νέα Υόρκη,  έμειναν αρχικά σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στην 135η οδό στο Χάρλεμ. Ο πατέρας του εργάστηκε  ως σερβιτόρος σε διάφορα εστιατόρια, ενώ η μητέρα του η Δέσποινα  αφιερώθηκε στην ανατροφή του. Μεγαλώνοντας, ο Τζον Κατσιματίδης φοίτησε στο  Brooklyn Tech και στη συνέχεια να NYU. Ενώ ήταν ακόμα στο κολλέγιο, εργαζόταν στο μανάβικο ενός φίλου της οικογένειας,  στην οδό 137η & Broadway.

Δεύτερος, στη 239η θέση του «Forbes» και με περιουσία 2,1 δισ. δολάρια βρίσκεται ο Τζίμης Ντέιβις, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών και γυμναστικών ειδών «New Balance». Ακολουθεί, τρίτος και στην 250η θέση, ο Μάικλ Τζαχάρης με περιουσία 1,9 δισ. δολάρια, μια προσωπικότητα στον κλάδο της προχωρημένης φαρμακοβιομηχανίας της Αμερικής. Στην ίδια θέση, στην 250η και με περιουσία 1,9 δισ. δολάρια, καταγράφεται ο Τζορτζ Αργυρός που διαμένει στην Καλιφόρνια, με δραστηριότητα στον κτηματομεσιτικό τομέα.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, στην 360η θέση βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος του Κονέκτικατ με περιουσία 1,2 δισ. δολάρια και κύκλο επιχειρήσεων στον τραπεζικό χωρο. Στον κατάλογο των ελλήνων δισεκατομμυριούχων της Αμερικής θα πρέπει ο περιληφθεί και ο ελληνοϊταλικής καταγωγής Τζον Πολ Ντετζόρια με περιουσία 4 δισ. δολάρια, 92ος στον κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη:Η πιο συγκινητική είδηση – Επέστρεψε στο σπίτι η καρδιά του αδικοχαμένου τους παιδιού!

Αχαϊα:Το μεγάλο λάθος της γυναικολόγου,της άλλαξε για πάντα τη ζωή…

Ναύπακτος:Το συγκινητικό αντίο στην γυναίκα του πρώην δημάρχου-Δείτε βίντεο!

Μακεδονία:Τι φαντάζεστε ότι ψάχνουν 500.000 άνθρωποι στην Ελλάδα του 2012;

Ηλεία: Επιβάτης των ΚΤΕΛ έκρυβε πάνω του, το ένοχο μυστικό που έψαχνε η αστυνομία!

Εύβοια: Μπήκε στο σπίτι και έζησε τις τελευταίες στιγμές του θείου του!

Πάτρα:Οι τουαλέτες της ακολασίας – Όργια μπροστά στον φωτογραφικό φακό!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε