Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος απαγόρευσε σε ιερέα να μιλάει επειδή σταμάτησε να τον μνημονεύει!

ΦΩΤΟ από thessnews
ΦΩΤΟ από thessnews

Μπροστά σε μια κατάσταση που έχει διχάσει βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες η εκκλησιαστική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς η απόφαση του πρωτοπρεσβύτερου και ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής του ΑΠΘ, π. Θεοδώρου Ζήση να μην μνημονεύει τον μητροπολίτη Άνθιμο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, οδήγησε σε άμεσες αντιδράσεις από πλευράς Μητρόπολης.

Την απόφαση του αυτή μάλιστα την ανακοίνωσε ενώπιον ποιμνίου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προκαλώντας μεγάλη αίσθηση.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος λοιπόν, αποφάσισε να επιβάλει στον ιερέα την ποινή της ακοινωνησίας, έως ότου κληθεί σε απολογία στο εκκλησιαστικό δικαστήριο. Ο εν λόγω ιερέας δεν έχει πλέον την άδεια να ιερουργεί στον ναό του Αγίου Αντωνίου όπου είναι διορισμένος, ενώ δεν μπορεί επίσης να λειτουργήσει ή να μιλήσει σε οποιονδήποτε άλλο ναό δικαιοδοσίας της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης στις 3 Μαρτίου απέστειλε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο με την οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε την “διακοπή του μνημοσύνου”. Η επιστολή που ενημέρωνε για την εν λόγω πράξη του εστάλη λίγο πριν την κάνει πράξη, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας στις 5 Μαρτίου. Στο μακροσκελές κείμενο της επιστολής του ο π. Θεόδωρος καταλογίζει στον Μητροπολίτη Άνθιμο “Οικουμενισμό” καθώς αποδέχθηκε τα αποφασισθέντα της Συνόδου της Κρήτης την οποία και χαρακτηρίζει “ψευτοσύνοδο’.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος με επιστολή του πριν σημειωθούν τα πρόσφατα γεγονότα, προσπάθησε να νουθετήσει τον πατέρα Θεόδωρο, που είναι γνωστός κήρυκας του λεγόμενου “αντι-οικουμενισμού”, κατά των σχέσεων δηλαδή των εκκλησιών διαφορετικού δόγματος…

Πηγή: thessnews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε