Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ο Παπαγεωργόπουλος διασκέδαζε στο νυχτερινό κέντρο του Σαξώνη”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με τις καταθέσεις δύο δημοτικών υπαλλήλων -ενός εν ενεργεία και μιας συνταξιούχου- συνεχίστηκε για 12η μέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην εκτίμηση που είχαν οι συνάδελφοί του, στον άλλοτε υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου και βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση, Παναγιώτη Σαξώνή, αναφέρθηκε ο δημοτικός υπάλληλος Αντώνης Μαρίνος.

“Όλοι οι υπάλληλοι τον χαιρετούσαν. Τον θαύμαζαν για την περιουσία του”, είπε ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος υπήρξε διαχειριστής του ταμείου πληρωμής προμηθευτών του δήμου.
Όπως είπε, ο Π. Σαξώνης υποστήριζε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία (κέντρα διασκέδασης, πολυτελή αυτοκίνητα, εξοχικό, σκάφος) τα είχε κληρονομήσει από τη σύζυγό του.

Περιέγραψε δε, την έλλειψη οργάνωσης που υπήρχε στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης και είπε ότι σε αντίθεση με τις προμηθεύτριες εταιρίες,
τα ασφαλιστικά ταμεία δεν “ενοχλούσαν” το δήμο για τη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Από την πλευρά της, η Ευαγγελία Ταμπάκη, πρώην υπάλληλος στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου, επιβεβαιώνοντας προηγούμενους ισχυρισμούς του Π. Σαξώνη,
κατέθεσε ότι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, διασκέδαζε στο νυχτερινό μαγαζί (μπουζούκια) που διατηρούσε στην περιοχή του αεροδρομίου.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική επιφάνεια του Π. Σαξώνη, η μάρτυρας είπε ότι ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν ότι ήταν προϊόν κερδών από παιχνίδια του ΟΠΑΠ (Λόττο, Πρώτο) και προέτρεπε τους συναδέλφους του να δοκιμάσουν κι αυτοί την τύχη τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά αύριο, παρά την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 18 άτομα, μεταξύ αυτών ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Ποιους “καίει” με την κατάθεσή της υπάλληλος του Δήμου για την υπεξαίρεση

Θεσσαλονίκη: Αιχμές Π. Σαξώνη για εμπλοκή εφοριακών στο οικονομικό σκάνδαλο του δήμου

Θεσσαλονίκη: Η οικονομική επιθεωρήτρια ρίχνει ευθύνες στον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών για την υπεξαίρεση

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε