Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο επίσκοπος Κνωσού Ευγένιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνου

Παμψηφεί, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης εξέλεξε τον κ. Ευγένιος στη θέση που είχε χηρέψει μετά το θάνατο του μακαριστού μητροπολίτη Άνθιμου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο εν μέσω κωδωνοκρουσιών και χειροκροτημάτων των πιστών που περίμεναν στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού.
Ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος -κατά κόσμον Ευάγγελος Αντωνόπουλος- γεννήθηκε στο Ηράκλειο στις 14 Φεβρουαρίου 1968. Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε τον Μάιο του 1990.Το 1992 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό Ιστορικής Θεολογίας στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι το 1991 και χειροτονήθηκε διάκονος το Φεβρουάριο του 1991, ενώ στη συνέχεια χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Βραχασίου το Μάρτιο του 1991. Έγινε Αρχιμανδρίτης το Δεκέμβριο του ’91 και από το 1997 ανέλαβε την διεύθυνση του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου της πόλης του Αγίου Νικολάου. Από το Μάιο του 2005 ήταν επίσκοπος Κνωσού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε