Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

O μικρός Φωκίωνας ξαναβρίσκει τις δυνάμεις του

Ο λόγος για τη νεαρή αρσενική φώκια, ηλικίας περίπου τριών μηνών, η οποία βρέθηκε σε κακή κατάσταση, αδύναμη και πολύ αφυδατωμένη, στην παραλία του Φοίνικα στη Σύρο.

Το Λιμεναρχείο Σύρου ειδοποίησε την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας «Mom» το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου για την παρουσία της μικρής φώκιας στην παραλία.

Η Ομάδα Διάσωσης της «Mom» ταξίδεψε την ίδια μέρα στο νησί, για να προσφέρει στο ζώο τις πρώτες βοήθειες. Την επόμενη μέρα, η φώκια μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου και παρέμεινε έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάστασή της και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Σήμερα το νεαρό ζώο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της «Mom» στην Αλόννησο, όπου με τη φροντίδα των νοσηλευτών θα παραμείνει εκεί μέχρι να ολοκληρώσει τη θεραπεία του, να ξαναβρεί τις δυνάμεις του και να είναι πια έτοιμο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Και το όνομα αυτού… Φωκίωνας, καθώς τμήμα της πρώτης τάξης του 1ου Λυκείου Χολαργού υιοθέτησε ήδη συμβολικά το νεαρό φωκάκι.

Διαβάστε ακόμα:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε