Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο μικρός Τζον, το ορφανό αρκουδάκι

Ο μικρός Τζον, το ορφανό αρκουδάκι

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες για την ανέυρεση της μαμάς αρκούδας, ο μικρός Τζον κατέληξε στα έμπειρα χέρια των ανθρώπων του “Αρκτούρου”

Το αρκουδάκι βρέθηκε προ ημερών στην περιοχή Άργος Ορεστικό Καστοριάς, κοντά στον ποταμό Αλιάκμονα, στον προαύλιο χώρο ενός εργαστηρίου Ξυλείας. Το μόλις 2,5 μηνώ αρκουδάκι έκλαιγε διαρκώς τις πρώτες μέρες που το πήραν στα χέρια τους οι άνθρωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης, στον Αετό της Φλώρινας.

“Ο μικρός Τζον είναι πολύ αγωνιστής, γιατί, παρά το μικρό της ηλικίας του και το αίσθημα φόβου που τον διακατέχει, δέχεται τροφή με μπιμπερό από δύο φροντιστές μας, με τους οποίους και θα μεγαλώσει”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπεύθυνη Επικοινωνίας του “Αρκτούρου”, Βάσω Πετρίδου.

“Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα επιχειρηθεί να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον, έπειτα από περίπου 8 μήνες”, δήλωσε η ίδια. Επισήμανε δε, πως η περιβαλλοντική οργάνωση δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει ο μικρός Τζον μία δεύτερη ευκαιρία στη φύση και να μην καταλήξει άλλη μία “αιχμάλωτη” αρκούδα. `

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε