Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ο πατριωτισμός δεν είναι συνθηματολογία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στον πατριωτισμό των Ελλήνων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατα τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξόδου των Μεσολογγιτών.

Λίγες μέρες μετά το γνωστό συμβάν με τα ακραία εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, Κάρολος Παπούλιας απο το Μεσολόγγι είπε πως “ο πατριωτισμός δεν είναι ρητορεία, ούτε συνθηματολογία. Δεν είναι επικοινωνιακό προϊόν, ούτε πολιτικό πυροτέχνημα. Είναι ανιδιοτελής προσφορά στην πατρίδα, χωρίς διεκδίκηση ανταλλάγματος και χωρίς προσδοκία προσωπικής ανταμοιβής”.

Στην ομιλία του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Μεσολογγίου υπογράμμισε επίσης πως η αρχή της αλληλεγγύης πρέπει να είναι σήμερα ο θεμέλιος λίθος της Ευρώπης που θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Το ευρωπαϊκό όραμα, είπε ο Πρόεδρος, αποτέλεσε την πιο σημαντική επένδυση ειρήνης, συνεργασίας και ανάπτυξης, το πιο φιλόδοξο και πρωτόγνωρο πολιτικό εγχείρημα αλληλεγγύης και ενοποίησης στην νεότερη ιστορία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε επίσης ότι σήμερα οι λαοί της Ευρώπης ζητούν από τις πολιτικές τους ηγεσίες να υπερβούν το θεσμικό αδιέξοδο, να δημιουργήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, της σύγκλισης αλλά και του σεβασμού της διαφορετικότητας, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των εργαζομένων καθώς και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε