Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο χάρτης των αγροτικών κινητοποιήσεων

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καυτή αναμένεται η επόμενη εβδομάδα καθώς αγρότες από 14 νομούς απειλούν με μπλόκα – Δείτε πότε και ποια σημεία σκοπεύουν να αποκλείσουν οι παραγωγοί με τα τρακτέρ τους…

Οι αγρότες απειλούν να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών και σε τελωνειακούς σταθμούς, αν η κυβέρνηση δεν δώσει εδώ και τώρα λύσεις στα προβλήματά τους. Όπως θα δούμε παρακάτω, οι αγρότες δεν έχουν ενιαία γραμμή στις κινητοποιήσεις, αλλά η στάση τους διαφοροποιείται ανά περιοχή. Κάποιοι κρατούν στάση αναμονής (αγρότες Ημαθίας), κάποιοι θέλουν να κατεβάσουν τα τρακτέρ αλλά να μην διακόψουν την κυκλοφορία (αγρότες Λάρισας), και κάποιοι τάσσονται υπέρ των αποκλεισμών (αγρότες Σερρών και Καστοριάς)

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει στους 14 νομούς…

Νομός Θεσσαλονίκης
Το ραντεβού των αγροτών έχει οριστεί για την Τρίτη 19 Ιανουαρίου. Τα μπλόκα αναμένεται να στηθούν σε τρία σημεία: στα πράσινα φανάρια, στα Μάλγαρα και στον κόμβο της Χαλκηδόνας. Οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να κλείσουν τους δρόμους, ενώ ακόμα δεν έχουν αποφασίσει πόσο θα παραμείνουν

Νομός Κιλκίς
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκινούν το Σάββατο. Θα μαζευτούν στο τελωνείο Δοϊράνης και μετά από ψηφοφορία θα αποφασίσουν εάν θα το αποκλείσουν.

Νομός Χαλκιδικής
Οι αγρότες εμφανίζονται απογοητευμένοι από τη συνάντησή τους με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρουν μέρος στα μπλόκα αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει πότε και που θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους. (δείτε εδώ τη έγινε στη χθεσινή συνάντηση με την κ.Μπατζελή)

Νομός Σερρών
Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα αποκλείσουν το τελωνείο του Προμαχώνα. Αυτό διατυμπανίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας, Παύλος Αραμπατζής, που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμών και στην εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης…

Νομός Πέλλας
Οι αγρότες εμφανίζονται αναποφάσιστοι. Πολλά θα κριθούν στη γενική συνέλευση του ερχόμενου Σαββάτου. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας πάντως, θεωρεί πολύ πιθανό να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα.

Νομός Ημαθίας
Στάση αναμονής φαίνεται πως θα κρατήσουν οι αγρότες μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Τότε ξεκινά ο εθνικός διάλογος για τη γεωργία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Οι ροδακινοπαραγωγοί του νομού περιμένουν από την κυβέρνηση την αποπληρωμή των 7 λεπτών/κιλό υπό τη μορφή ενίσχυσης μέσω έκτακτων κρατικών επιδοτήσεων.
    
Νομός Καστοριάς
Τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι παραγωγοί του νομού, που έχουν ήδη παραταγμένα τα τρακτέρ τους στο Άργος Ορεστικού και στο δήμο Μεσοποταμίας. Το πρωί μάλιστα θα κατευθυνθούν στον κόμβο Βογατσικού και όπως έχουν ανακοινώσει θα διακόψουν την κυκλοφορία.

Νομός Φλώρινας
Στα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης θα βρίσκονται το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες του νομού. Η ακριβής μορφή των κινητοποιήσεων – για το εάν και πόσο θα αποκλειστούν τα τελωνεία – δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.    

Νομός Γρεβενών
Αναποφάσιστοι οι αγρότες. Θα συνεδριάσουν το πρωί για να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν άκαιρη την έναρξη κινητοποιήσεων πριν τον εθνικό διάλογο.

Νομός Λάρισας
Οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους αλλά για την ώρα, φαίνονται διατεθημένοι να μην αποκλείσουν τους δρόμους. Τα τρακτέρ θα βγουν στις 20 Ιανουαρίου στον Πλατύκαμπο, τον Τύρναβο και την Αγιά. Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή επίσκεψη της κυρίας Μπατζελή…

Νομός Καρδίτσας
Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας στον κόμβο Νίκαιας και εκεί θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς.

Νομός Τρικάλων
Προσυγκέντρωση με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Φαρκαδόνας, αύριο το πρωί, αποφάσισαν οι αγρότες που συμπλέουν με την Παναγροτική Συσπείρωση. Αντίστοιχη κίνηση αναμένεται και από τους αγρότες του Μεγαλοχωρίου. Τη Δευτέρα το πρωί, τα δύο μπλόκα αναμένεται να κινηθούν προς τη Λάρισα, για να ενωθούν με τους συναδέλφους τους στον κόμβο της Νίκαιας.

Νομός Καβάλας
Οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη αρχίσει. Αργά το βράδυ αναμένεται να αποκλείσουν για μία ώρα την Εγνατία, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου.

Νομός Έβρου    
Από αύριο θα βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων. Αποφάσεις για το κλείσιμο ή μη των τελωνείων από την Κυριακή, θα ληφθούν αύριο…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε