Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Γενοκτονία των Ποντίων: Οι Θεσσαλονικείς τιμούν τη μνήμη των θυμάτων [vid]

ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr

Με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας άρχισαν οι εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Εκατοντάδες πόντιοι μέλη διάφορων συλλόγων δίνουν το “παρών” στην εκδήλωση για τιμήσουν τη μνήμη των 353.000 ψυχών που εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1919. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσει ομιλία της Κύπριας Ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 22.30, με πορεία που θα ξεκινήσει από την Αγίας Σοφίας, με κατάληψξη το Τουρκικό Προξενείο.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας και Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Θόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειακός σύμβουλος, Χάρης Αηδονόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Μάκης Κυριζίδης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Πηγή: Thestival

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε